‘Netflix moet meer betalen om serie op goedkoper abonnement aan te bieden’

Netflix onderhandelt met een aantal grote filmstudio’s en producenten over het wijzigen van contracten. Bestaande afspraken moeten veranderen omdat de streamingdienst van plan is binnenkort een goedkoper abonnement met advertenties aan te bieden.

Netflix is ​​hierover in gesprek met Warner Bros. en Universal en Sony Pictures, onder andere, Rapporten The Wall Street Journal (WSJ). Dit heeft onder meer te maken met de rechten op populaire series die eerder specifiek voor de streamingdienst werden geproduceerd. Het bedrijf moet ook opnieuw onderhandelen over enkele rechten op de gekochte populaire series, zoals Breaking Bad (Sony) en NCIS (Paramount).

“Tussen 15 en 30 procent meer”

De Amerikaanse krant schreef dat Hollywood-studio’s Netflix 15 tot 30 procent hoger vragen om het nieuwe abonnement aan te bieden. Zonder nieuwe overeenkomsten zijn sommige films en series mogelijk niet beschikbaar voor Netflix-abonnees die voor de voordelige optie kiezen. Juridische experts vertellen de WSJ dat sommige bestaande contracten geen melding maken van nieuwe abonnementen.

Volgens een Netflix-woordvoerder staat het goedkoopste abonnement “nog in de kinderschoenen”. Het is de bedoeling om de nieuwe optie eind dit jaar in de eerste landen te introduceren.

Kijk goedkoper met reclame

Netflix is ​​niet de enige streamingdienst die werkt aan een goedkoper abonnement met advertenties. Ook Disney+ wil hier binnenkort mee komen, aangezien het bedrijf 4 minuten aan advertenties per uur gaat vertonen. Videoland biedt sinds 2020 zo’n goedkoper abonnement aan.

Het is niet alleen een manier om nieuwe klanten voor streamingdiensten binnen te halen, maar ook om bestaande klanten te behouden. Door de stijgende inflatie en het groeiende aanbod van streamingdiensten overwegen grote groepen gebruikers hun abonnement op te zeggen. Netflix verloor in het eerste kwartaal voor het eerst in meer dan tien jaar zijn abonnees.

READ  Initiële vaccinatiecertificaten zijn beschikbaar om te downloaden

Downloadrechten waren ook duurder

Netflix heeft in het verleden meer dan eens over bestaande contracten moeten onderhandelen. Het gebeurde toen de streamingdienst gebruikers de mogelijkheid wilde geven om films en series naar hun apparaten te downloaden, om ze offline te bekijken. Deze downloadrechten zouden destijds 10 tot 15 procent extra hebben opgeleverd.

Naast de filmstudio’s is Netflix ook in gesprek met zowel Google als NBC Universal over het leveren van advertentietechnologie voor het nieuwe abonnementsmodel. Het is nog niet duidelijk hoeveel advertenties gebruikers met het nieuwe abonnement te zien krijgen.

More from Madison Garrett
Nationaal platform om Oekraïense vluchtelingen te helpen
Foto: John Holzgens LEUDAL – De gemeente Leudal krijgt op dit moment...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *