Nexus Mods is “ongemakkelijk” om Palworld Pokemon-mods te hosten

Nexus Mods is “ongemakkelijk” om Palworld Pokemon-mods te hosten

Een van 's werelds grootste moddingplatforms voor videogames, Nexus Mods, aarzelt om er een op te nemen In de wereld Pokémon bewerkt de site vanwege Nintendo's geschiedenis van het indienen van waarschuwingen vanwege auteursrechtklachten, juridische uitdagingen en DMCA tegen projecten die gebruik maken van zijn IP. Nexus vertelt PCGamesN dat het “niet comfortabel is om deze inhoud te hosten”, maar Palworld-mods zullen over het algemeen nog steeds beschikbaar zijn om te downloaden.

Palworld is overal, en als dat gebeurt in computerspellen, zullen er zeker aanpassingen volgen. Dit betekent dat we binnen een week na de lancering Palworld-mods hebben gezien die de mechanica veranderen, de beelden vernieuwen en ja, zelfs Pokemon aan het spel toevoegen via de titulaire Pals.

Niet elke plaats is echter bereid om deze mods te hosten, dus sprak ik met Nexus nadat het erop leek dat de mod van Ash Ketchum voor het overlevingsspel van de site was verwijderd. Dit is wat ze te zeggen hadden.

“We denken dat het toevoegen van Pokemon-inhoud aan Palworld een heel cool idee is en we begrijpen waarom mensen zoiets willen. “We voelen ons echter niet op ons gemak bij het hosten van deze inhoud”, zegt Matthew Elliott, gemeenschapsleider van Nexus Mods, in een verklaring aan PCGamesN .

“Zoals je weet heeft Nintendo (die gezamenlijk eigenaar is van de Pokemon-franchise) een consistente staat van dienst wat betreft het indienen van juridische uitdagingen, DMCA en verwijderingen tegen door fans gemaakte inhoud. Gezien de gelijkenis van Palworld met de Pokemon-serie als kerngame, is het zeker het hosten van inhoud die het toevoegen van personages of auteursrechtelijk beschermde middelen aan het spel stelt ons bloot aan het risico van juridische stappen.

READ  GTA-stijl FPS 'GangV Civil Battle Royale' komt naar PC VR

Ik heb eerder vandaag contact opgenomen met Nexus Mods als onderdeel van een artikel over Palworld Nintendo-mods, en dat antwoord omvatte het probleem. Velen zijn het beu om alles wat met Pokemon te maken heeft, op te nemen in Palworld-projecten. Het is ook vermeldenswaard dat Nexus deze mods niet uploadt, zoals gebruikers doen, en dat het team het recht heeft om alles te verwijderen wat ze willen.

“We denken niet dat het het risico waard is om toe te staan ​​dat deze inhoud in onze gemeenschap wordt gedeeld. In het beste geval zullen we te maken krijgen met de hoofdpijn van DMCA/juridische bedreigingen van Nintendo, en in het slechtste geval zullen ze proberen actie te ondernemen tegen ons en onze makers. Download wijzigingen direct.

“Er zijn veel creatieve mogelijkheden om mods voor deze game te verkennen die bijdragen aan de wereld en gameplay, maar die geen duidelijke inbreuk maken op bestaande intellectuele eigendomsrechten. We zijn erg enthousiast om te zien waar de modding-gemeenschap van Palworld mee komt.”

Palworld Nexus Mods Verklaring: Een stel kleine roze wezens lopen rond met metalen blokken in een fabriek

Naast het feit dat Nexus de Palworld-mod met Pokemon-thema annuleerde, zag YouTube-gebruiker “ToastedShoes” een trailer op Twitter waarin de enorme auteursrechthit voor de Palworld Pokemon-mod werd getoond die Nintendo had gestoten, en vanaf de publicatiedatum: De video is voltooid De modpack-demo staat nog steeds op YouTube.

Hoewel Palworld Pokemon-mods ongelooflijk populair kunnen zijn, is Nintendo waarschijnlijk niet bang om ze om juridische redenen te verwijderen, waarbij modding-gemeenschappen zoals Nexus Mods op hun hoede zijn om ze te hosten.

Als je aan het spelen bent, hebben we een geweldige lijst met Palworld-vrienden, samen met een geweldige Palworld-gids om je met al het andere te helpen.

READ  Wolfenstein: The New Order is gratis in de Epic Games Store

U kunt ons ook volgen op Google Nieuws voor dagelijks pc-gamingnieuws, recensies en handleidingen, of de PCGN Deals Tracker gebruiken om aanbiedingen te krijgen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *