Nieuw Astro Bot-speelgoed onthuld – stand van zaken 2024

Nieuw Astro Bot-speelgoed onthuld – stand van zaken 2024

Tijdens de State of Play-presentatie van Sony kondigde first-party studio Team Asobi zijn volgende project aan: een nieuwe Astro Bot-game die in 2024 uitkomt voor PS5.

De eerste clip, simpelweg getiteld Astro Bot, toont de schattige kleine robot die tegen vijanden vecht op pakkende muziek. We krijgen ook verwijzingen naar verschillende klassieke games, waaronder PaRappa the Rapper, Journey en meer. Over het geheel genomen voelt het als een vreugdevolle viering van gamen op PlayStation.

Na de voorstelling, Er is meer informatie over Astro Bot onthuldMet bevestigde pre-orders dat het niet gratis zal zijn. Het zal onder meer zes sterrenstelsels bevatten die meer dan 80 niveaus beslaan, met planeten waaronder bossen, stranden, vulkanen en een gigantische zandloper.

Voortbordurend op de traditie van de franchise om optimaal te profiteren van PlayStation-technologie, lijkt het erop dat Astro Bot 15 nieuwe vaardigheden zal bevatten die zijn ontworpen om te profiteren van de DualSense-controller.

Astro Bot is terug voor een nieuw avontuur

Dit is het vijfde project van het Asobi-team met de beroemde robot. Voorafgaand aan de aankondiging van vandaag was het nieuwste project van Team Asobi waarin ook de schattige robot speelde de PS5-lanceringstitel Astro's Playroom, die vooraf op elke PlayStation 5-console was geïnstalleerd.

Er gaan al jaren geruchten dat Team Asobi een nieuwe game wilde maken nadat in 2021 werd ontdekt dat de studio een vacature had gemaakt, waarin werd gesuggereerd dat het bezig was met “de meest ambitieuze game tot nu toe”. Het Asobi-team zou deze verklaring later bijna een jaar later verdubbelen. Hoewel Team Aosbi de lippen stijf op elkaar heeft gehouden over de vraag of het al dan niet weer een Astro Bot-game zal worden, meldde de betrouwbare 'leaker' Billbil-kun vorige week dat dochteronderneming PlayStation Studios aan een andere game werkte met de populaire mascotte van de studio.

READ  Verwijder Facebook niet, anders verlies je alle Oculus-games voorgoed

In onze recensie van Astro's Playroom, die een 8/10 kreeg, schreef IGN: “Astro's Playroom is een geweldige showcase voor de diverse en indrukwekkende manieren waarop de DualSense je kan onderdompelen in next-gen gaming.”

Het wordt uitgebracht op 6 september 2024 en al het andere dat is aangekondigd voor State of Play 2024 kun je hier vinden.

Taylor is verslaggever bij IGN. Je kunt haar volgen op Twitter @Ty Nexter.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *