Nieuw Google Nest Hub-experiment negeert het spraakhotwoord ‘Hey Google’

Hier is een interessant experiment dat Google op zijn slimme schermen schopt: spraakopdrachtinvoer zonder een hotword. Een video waarin de functie wordt beschreven, staat op YouTube vanaf Jan Boromeusz, een Nest Home-hacker die een bewezen staat van dienst heeft in het scoren van vroege slimme display-functies voordat ze worden aangekondigd.

Van Boromeusz Nest Hub Max bevindt zich op de een of andere manier in de ‘Dogfood’-modus, wat betekent dat het vroege, niet-openbare builds ontvangt van de smartdisplaysoftware die alleen bedoeld is voor intern gebruik bij Google. Een speciaal menu genaamd “Dogfood-functies” bevat een “Blue Steel” -functie waarmee het apparaat op commando’s kan reageren zonder eerst het hotword “Hey Google” moeten zeggen – je hoeft alleen maar een commando te zeggen en het zal reageren. Boromeusz zegt dat het apparaat naar commando’s luistert nadat het “aanwezigheid heeft gedetecteerd”, dus als er iemand voor het scherm staat, begint het gewoon vragen te beantwoorden.

Tegenwoordig luistert de hardware voor spraakopdrachten van Google de hele tijd, maar alleen naar het hotword “Hey Google”. Zodra dat is gedetecteerd, begint het met het verwerken van aanvullende opdrachten. De modernere implementaties gebruiken het hotword ook als het afkappunt voor verbinding met internet – “Hey Google” -detectie wordt lokaal verwerkt en alles daarna wordt ge├╝pload, verwerkt en opgeslagen op de servers van Google. Het hotword fungeert ook als een vorm van toestemming, niet alleen door de volgende woorden naar het internet te uploaden, maar ook omdat het vervelend zou zijn om het apparaat de hele tijd te laten luisteren en te laten reageren op alles wat mogelijk zou kunnen worden ge├»nterpreteerd als een commando.

READ  Een nieuw systeem ontworpen door Rockstar-ontwikkelaars kan NPC's in GTA 6 verbeteren
Written By
More from Lesley Curry
Barsona’s 25-jarig jubileum gevierd door Atlas
Hoewel het voor sommigen misschien een nieuwe franchise lijkt, markeert vandaag (tenminste...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *