Nieuwe ex-Blizzard-gamestudio gevormd om een ​​gevallen RTS-mantel op te pakken

Het lijkt alsof we om de paar maanden bericht horen over een nieuwe studio die is opgericht door Blizzard Entertainment-veteranen, wat niet altijd nieuwswaardig is. Maar na een moeilijke periode voor Blizzard’s selectie van real-time strategiespellen, heeft de nieuwste cast van Blizzard-veteranen die een nieuwe winkel beginnen, een heldere nieuwe glans in onze figuratieve bijl gelegd.

Frost Giant Studios maakte maandag zijn formele debuut en het is samengesteld uit serieuze namen uit het origineel StarCraft II team: de productiedirecteur, hoofdartiest, hoofdontwerper en hoofdcoöpontwerper. Die stafmedewerkers worden vergezeld door de hoofdcampagne-ontwerper van WarCraft III‘s uitbreidingspakket De bevroren troon, samen met een voormalig Blizzard senior schrijver, een voormalig Blizzard engineer en een voormalig Blizzard programmamanager.

Als onderdeel van zijn aankondiging maakte Frost Giant zijn missie duidelijk via een enkele Twitter-post: “We lanceren een nieuwe gamestudio om de volgende geweldige RTS te bouwen!” Diezelfde slogan werd keer op keer herhaald in Frost Giant’s aankondigingsvideo, waarbij elk van de acht vertegenwoordigers van het bedrijf een versie van die taal aanbiedt.

Hoewel de studio nog niet klaar was om specifieke speldetails aan te kondigen, bevestigde Frost Giant-president Tim Campbell dat hij al dienst doet als directeur van “ons eerste project”, wat impliceert dat er al ten minste één RTS-game in de pijplijn van de studio zit.

READ  Waarom is Wario niet op de Nintendo Switch?
More from Madison Garrett
“Leef gezond, speel de wereld rond” maakt leren leuk
Leestijd 2 minuten gesponsord door Glimlach overal in toegankelijke gezondheidseducatie! Afbeelding via...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *