Nieuwe Google Chrome-functies zullen de prestaties verbeteren en de batterij sparen

Nieuwe Google Chrome-functies zullen de prestaties verbeteren en de batterij sparen

Het Google Chrome-logo verschijnt op een smartphone.

Thomas Truchel | Photothek via Getty Images

Ik heb momenteel 47 tabbladen open De Google Chroom. Als je net als ik bent, wil je horen over een nieuwe update.

In de komende weken rolt Google twee Chrome-prestatie-instellingen uit om geheugen en batterijvermogen te besparen. De update is beschikbaar voor Windows-desktopgebruikers, macOS en ChromeOS met de release van Chrome 108.

Dit is wat er gaat komen en hoe u ervoor kunt zorgen dat u updates downloadt.

Energiebesparende modus

Energiebesparende modus op Google Chrome.

De Google

Als u een laptop gebruikt en het batterijniveau bereikt 20%, schakelt Chrome over naar de energiebesparende modus, waardoor de batterij langer meegaat. Het doet dit door de achtergrondactiviteit en visuele effecten van websites die complexe visuele elementen bevatten, zoals animaties en video’s, te beperken.

Wanneer de update live is, ziet u een bladvormig pictogram in de rechterbovenhoek van uw browser waarmee u de energiebesparende modus kunt activeren. Wanneer de levensduur van de batterij de limiet van 20% bereikt, wordt de energiebesparende modus automatisch ingeschakeld.

Geheugenbesparende modus

Geheugenbesparende modus op Google Chrome.

De Google

Google rolt ook een Memory Saver-modus uit. Dit is voor mensen die veel tabbladen tegelijkertijd open hebben staan. Wanneer de geheugenbesparingsmodus is ingeschakeld, geeft deze prioriteit aan de tabbladen die u al gebruikt. Chrome maakt geheugen vrij van de tabbladen die u momenteel niet gebruikt, maar laadt inactieve tabbladen opnieuw voor u wanneer u ze nodig heeft.

Google zegt dat de nieuwe functie betekent dat Chrome tot 30% minder geheugen zal gebruiken om een ​​vlottere of snellere browse-ervaring te bieden. Wanneer het in gebruik is, ziet u een pictogram in de rechterbovenhoek van Chrome dat aangeeft hoeveel ruimte Memory Saver beschikbaar heeft gemaakt.

Hoe u uw Chrome-browser bijwerkt

READ  Het uitschakelen van het flitsprogramma maakt de Chinese spoorwegen een dag lang lam

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *