Nieuwe iOS 15-functie geeft prioriteit aan 5G boven zwakke wifi

Er zijn veel handige nieuwe functies in iOS 15, maar er is ook een functie die onderbelicht is. Met de functie 5G Preferred Over Wi-Fi kan het toestel automatisch overschakelen naar 5G als de wifi-verbinding bijvoorbeeld slecht is. Ontwikkelaars zijn ook welkom om hun apps aan te passen.

iOS 15 geeft prioriteit aan 5G

Op privé pagina Apple legt uit wat 5G kan betekenen voor apps. Zo kun je met 5G (in theorie) sneller meer data ontvangen en verzenden en is er minder vertraging in de datatransmissie. De eigen apps van Apple zijn al aangepast om beter en sneller te werken over een 5G-verbinding en roepen ontwikkelaars daarom op hetzelfde te doen. Om dit verder te testen, is er een speciaal profiel beschikbaar om de functie zelf in te schakelen.

In de nieuwste versie van iOS 15 gaat het volledig automatisch. Bij een zwakke, trage of onbeveiligde wifi-verbinding kan een 5G-vriendelijke iPhone of iPad, indien beschikbaar, automatisch overschakelen naar 5G. Om het testen voor ontwikkelaars makkelijker te maken is er nu een profiel beschikbaar dat de kans vergroot dat een toestel automatisch overschakelt naar 5G. Geregistreerde ontwikkelaars kunnen het profiel vinden via de Apple-ontwikkelaarswebsite, onder het tabblad Meer.

De functie werkt alleen op iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en iPad Pro 2021 met mobiele data.

In iOS 15 kun je een back-up maken (en herstellen) naar iCloud via 5G, hoogwaardige Apple TV+ content downloaden en je foto’s synchroniseren. Allerlei processen die op de achtergrond plaatsvinden en meestal wifi vereisen, zijn mogelijk via 5G.

READ  Clubhuis: wat is het, hoe werkt het en waar wordt het gedownload?

De functionaliteit lijkt een soort uitgebreide versie van Wifi Help te zijn. Deze functie bestaat al jaren en stelt je apparaat ook in staat om automatisch over te schakelen naar mobiele data als de wifi slecht is.

More from Madison Garrett

Titanfall-verrassing wordt gelanceerd op Steam

De verrassing van Titanfall werd gisteravond gelanceerd op Steam – en kreeg...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *