Nieuwe studie beweert dat Xbox-gamers giftiger zijn dan PlayStation-spelers

Een nieuw studie beweert dat Xbox-gamers waarschijnlijk giftiger zijn dan PlayStation-gamers. Zoals u wellicht weet, kan online gamen een giftige ervaring zijn. Mensen hebben een hekel aan verliezen, er zijn trollen, en de anonieme aard van de meeste online spelervaringen betekent dat er geen verantwoording is. Online gamen is niet altijd een vreselijke ervaring vol haat. In feite is dat meestal niet het geval, maar als je zelfs maar een bescheiden hoeveelheid online games hebt gespeeld – vooral in het tijdperk van voicechat-lobby’s – zul je een behoorlijk deel van de toxiciteit hebben ervaren.

Om hierop in te spelen, heeft een nieuwe studie, samengesteld met de hulp van professionele psychologen, de Buss Perry Aggression Questionnaire afgenomen bij bijna 1.000 gamers. De gegevens van dit onderzoek lieten dat zien Plicht en Slagveld spelers – met een aanzienlijke marge – zijn het meest waarschijnlijk giftig en oefenen agressie uit tijdens het spelen. In feite, Slagveld spelers leidden in de categorieën fysieke agressie, verbale agressie en woede. De enige categorie waarin ze niet leidden, was vijandigheid, die vreemd genoeg werd geleid Minecraft spelers.

Ondertussen, in dezelfde categorieën, maar georganiseerd per platform, leidt Xbox in alle vier, waardoor ze de titel van boosste gamers verdienen, althans volgens de enquête. Achter Xbox-gamers stonden PlayStation-, pc- en Nintendo Switch-gamers in die volgorde.

Raadpleeg de link bovenaan het artikel voor meer informatie over het onderzoek en de resultaten ervan. Neem dit ondertussen ook allemaal met een korreltje zout. Hoewel de bevindingen interessant zijn, zijn ze verre van definitief met die steekproefomvang.

READ  Top nieuwe games die deze week verschijnen op Switch, PS4, Xbox One en pc - 4-10 oktober 2020

Je kunt natuurlijk een reactie achterlaten om ons te laten weten wat je ervan vindt of me op Twitter melden @RTLnieuws en laat het me daar weten. Ondertussen, voor meer dekking over alles wat met gamen te maken heeft, klik hier of kijk op de relevante links hieronder:

Written By
More from Max Mcgee

‘Alles is weg.’ Overstromingen in China ruïneren boeren en riskeren stijgende voedselprijzen

“De oogsten zijn volledig mislukt”, vertelde Bao aan CNN Business in een...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *