Nieuwe Wereld verloor meer dan 500.000 spelers in één maand

De MMO New World van Amazon Game Studios heeft sinds de lancering meer dan de helft van zijn spelersbestand verloren. Hoewel het aantal spelers in het spel aanvankelijk veelbelovend was – het werd gelanceerd tot 650.000 gelijktijdige spelers voordat het begin oktober exponentieel steeg tot meer dan 900.000 – verlieten meer dan 500.000 spelers de Nieuwe Wereld in minder dan een maand.

New Scientist heeft het zwaar te verduren gehad sinds de lancering van de ster op 28 september. Er kwamen verschillende grote bugs en exploits naar voren, en zelfs de beste eigenschappen ervan – het enorme aantal spelers – bleken vervelend, met overbelaste servers, torenhoge wachttijden en de mogelijkheid om tussen servers over te dragen, werd geleidelijk meer en meer vertraagd.

volgens SteamCharts (via Forbes), lijkt de meerderheid van de gamers ofwel genoeg van deze problemen te hebben of te wachten tot de nieuwe wereld stabieler wordt – of meer functies krijgt – en voorlopig stopt met spelen.

Het aantal gelijktijdige spelers in New World sinds de lancering piekte op 913.027 premium spelers op 3 oktober. Sindsdien is het gemiddelde aantal spelers elke week gestaag afgenomen, dus het piekaantal gelijktijdige spelers dit weekend is slechts 398.526 – een daling van ongeveer 57%, of 514.501 spelers in minder dan een maand.

Hoewel het mogelijk is dat serverproblemen, bugs en het ontbreken van een echt verhaal of personage-builds spelers weg kunnen houden van de nieuwe wereld, is de kans groter dat ze terugkeren zodra deze problemen zijn opgelost. Ik hoop dat ze dat zijn en dat The New World nog steeds een succesverhaal zal zijn – niemand wil Jeff Bezos tenslotte lastig vallen.

READ  Live-servicegames hebben onmogelijke verwachtingen gewekt voor onafhankelijke successen zoals Walheim

{“Scheme”: {“Pagina: {“Inhoud: {“Titel: “Nieuwe Wereld verloor meer dan 500.000 spelers in een maand”, “Type: “Nieuws”; “Categorie: “Nieuwe Wereld”)) }, “gebruiker” : {“loginstatus”: false}, “game”: {“publisher”: “Amazon Games”, “genre”: “Survival”, “title”: “New World”, “genres”:[“Survival”,”MMO”,”RPG”]}}}}

Written By
More from Max Mcgee
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *