Nintendo blokkeert Switch-games van extreme eShop-kortingen

Terwijl de Nintendo Switch is een geweldig systeem, een van de grootste tekortkomingen moet de eShop zijn. Behalve dat ze traag en moeilijk te navigeren waren, waren bepaalde tabbladen – zoals de pagina met bestsellers of geweldige deals – vaak notoir vol met dubieuze spellen van verschillende kwaliteit. Die games werden pas zichtbaar omdat ontwikkelaars erachter kwamen dat als je games voor een schijntje prijs, je het systeem kunt manipuleren en bovenaan de hitlijsten kunt staan, ongeacht de kwaliteit. Wat moeten potentiële kopers immers verliezen als een game maar een cent kost?

Nou, dingen lijken te veranderen – en dat is al een tijdje zo, volgens een recent rapport in de GameDiscoverCo-nieuwsbrief van Simon Carless. Volgens Carless heeft Nintendo eerder het toestaan ​​dat games die één cent kosten, op de lijst met bestsellers komen te staan. Inderdaad, toen Polygon donderdagmiddag controleerde, waren er alleen games die minstens $ 1,99 en hoger kosten op het tabblad Bestsellers van de Nintendo Switch eShop.

Er zijn ook veranderingen gaande voor het tabblad met geweldige deals, dat meestal wordt bevolkt door bekende games of afgeprijsde titels die ook minstens $ 1,99 kosten. Nintendo gaf niet meteen commentaar. Toegegeven, $ 1,99 is nog steeds extreem goedkoop voor een videogame, maar als je tenminste een bar hebt voor wat in aanmerking komt, kun je een aantal shenanigans stoppen.

Er is blijkbaar ook een noodoplossing ingevoerd om ontwikkelaars te verbieden 100% “kortingen” te geven aan spelers die al een game uit hun catalogus hadden, merkt het rapport op. Gezien Het voortdurende verkoopsucces van Nintendo Switch, samen met het aantal games dat elke week wordt uitgebracht, is het geen wonder dat gamemakers elk voordeel zoeken dat ze kunnen krijgen.

READ  Target stopt tijdelijk met de verkoop van Pokemon en Sports Trading Cards in winkels vanwege veiligheidsoverwegingen
Written By
More from Lesley Curry

Hoe u uw hartslag kunt controleren met een Pixel-telefoon

afbeelding​ Google U kunt nu een Pixel-telefoonhoesje gebruiken om uw hartslag en...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *