Nintendo onthult nieuwe mijlpalen voor Switch Online en Nintendo-accounts

Nintendo’s jaarlijkse briefing van het bedrijfsbeleid vond deze week plaats op 16 september. Hoewel de briefing grotendeels was gewijd aan het herhalen van de bedrijfsfilosofie van het bedrijf en de lopende plannen om het bereik van zijn IP uit te breiden, heeft Nintendo tijdens de bijeenkomst enkele interessante weetjes gedeeld, waaronder bijgewerkte nummers voor Nintendo-accounts en Switch Online abonnees.

Volgens Nintendo zijn er nu wereldwijd meer dan 200 miljoen Nintendo-accounts aangemaakt. “We hebben ons best gedaan om ons IP-adres uit te breiden tot buiten het specifieke videogameplatformbedrijf om consumenten te bereiken die geen van onze spelsystemen bezitten. Dit resulteerde in een aanzienlijke toename van het aantal consumenten dat een Nintendo-account aanmaakte, met name dankzij de release van de Mario Kart Tour mobiele applicatie, “zei Nintendo-president Shuntaro Furukawa.

Furukawa merkte ook op dat het aantal houders van een Nintendo-account “gestaag toeneemt naast de groeiende installatiebasis van Nintendo Switch.” De accounts zullen in de toekomst een integraal onderdeel blijven van de plannen van Nintendo. “In de toekomst zal het Nintendo Account-programma een belangrijke basis blijven vormen voor het leveren van onze producten en IP”, zei Furukawa.

Nintendo onthulde ook dat er nu meer dan 26 miljoen abonnees op zitten Nintendo Switch Online, de betaalde online service van het bedrijf voor Switch – up from 15 miljoen abonnees terug in mei van dit jaar. “Het aantal leden is gestaag gegroeid naast de verkoop van hardware, met pieken als gevolg van populaire games die online spelen ondersteunen”, merkte Furukawa op. Het meest opvallende voorbeeld is Animal Crossing: New Horizons, dat in maart werd gelanceerd en een astronomisch succes was, meer dan 22 miljoen exemplaren vanaf juni.

READ  Cal Football: Big Game Thread

Een ander onderdeel van Nintendo Switch Online zijn de NES- en SNES-bibliotheken, die Nintendo periodiek uitbreidt met extra games. Een andere batch komt volgende week, op 23 september, en het bevat Donkey Kong Country 2, Mario’s Super Picross en meer.

Nu aan het spelen: Hoe de besturing van Super Mario 3D All-Stars werkt op Switch

More from Madison Garrett
Betere ‘rumble’, snoozeknop in Android 12
Meestal bieden ontwikkelaarsversies weinig functionaliteit aan de gebruikers, maar er is nog...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *