Nintendo sluit de online servers van 3DS en Wii U in 2024

Nintendo sluit de online servers van 3DS en Wii U in 2024

Nintendo sluit begin april 2024 de online servers voor 3DS- en Wii U-games af, met uitzondering van Pokémon Bank.

De aankondiging kwam in een tweet (hieronder) en in een update voor Nintendo-ondersteuning website, waar de uitgever spelers bedankte voor het gebruik van zijn apparaten, maar benadrukte dat de sluiting al na zes maanden zou plaatsvinden. Een specifieke sluitingsdatum wordt later bekend gemaakt.

“Begin april 2024 zal het online spelen en andere functionaliteit die gebruikmaakt van een online verbinding voor de Nintendo 3DS- en Wii U-software eindigen”, luidt het bericht. “Dit omvat ook online coöperatief spelen, online ranglijsten en gegevensdistributie.”

Hoewel Nintendo zei dat de plannen aan verandering onderhevig zijn en waarschijnlijk eerder zullen arriveren dan aangekondigd, is de enige uitzondering op de regel Pokémon Bank, die online blijft maar “op een bepaald moment in de toekomst ook kan eindigen”.

Pokémon Bank, de voorloper van Pokémon Home, verbindt in essentie alle digitale Pokémon Game Boy-spellen met Game Boy Advance-, DS- en Nintendo 3DS-titels. Het is ook de enige manier om Pokémon van deze games over te zetten naar de Nintendo Switch via Pokémon Home.

“Houd er rekening mee dat als er zich een gebeurtenis voordoet die het moeilijk zou maken om de onlinediensten voor de Nintendo 3DS en Wii U-software voort te zetten, we de diensten mogelijk eerder dan gepland moeten stopzetten”, voegde de uitgever eraan toe. “We bedanken spelers oprecht voor het gebruik van de onlinediensten voor Nintendo 3DS en Wii U gedurende een langere periode en bieden onze excuses aan voor eventueel ongemak.”

READ  Final Fantasy XVI-preview - Interview met Naoki Yoshida over Eikons, Boss Fights en wanneer we meer zien

Games kunnen natuurlijk nog steeds offline op deze platforms worden gespeeld, en het geliefde 3D-spel voor sociale interactie StreetPass zal nog steeds bestaan ​​dankzij het gebruik van lokale verbindingen en niet van online services.

De afsluiting is niet bijzonder verrassend in de context van het einde van de levensduur van de Switch, laat staan ​​zijn Wii U- en 3DS-voorgangers. In maart 2023 zijn ook de online winkels voor beide consoles gesloten, waardoor er op geen van beide platforms nieuwe games kunnen worden gekocht.

Bij Nintendo wordt gesproken over het einde van de Switch, al heeft de uitgever beloofd tot zeker 2025 nieuwe games te blijven maken. Naar verluidt zal het zijn next-gen console in de tweede helft van 2024 lanceren.

Ryan Dinsdale is een freelance verslaggever bij IGN. Hij praat de hele dag over The Witcher.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *