Nintendo’s winst daalt jaar-op-jaar aangezien er 89 miljoen Switches werden verkocht

Nintendo heeft zijn inkomsten voor het kwartaal april-juni bekendgemaakt, en hoewel de cijfers doorgaans solide zijn voor een doorgaans trage periode, zijn zowel de omzet als de winst lager in vergelijking met een jaar geleden. Dit is misschien niet verrassend, aangezien het bedrijf tijdens de eerste golf van de COVID-19-pandemie te maken kreeg met een sterke vraag naar videogames en net de megaversie had uitgebracht Animal Crossing: nieuwe horizonten.

Ter vergelijking: de verkoop van Switch-hardware daalde met 21,7 procent tot 4,45 miljoen eenheden en de verkoop van software daalde met 10,2 procent tot 45,29 miljoen eenheden. Nintendo heeft tot nu toe in totaal 89,04 miljoen Switch-consoles verkocht; Ter vergelijking: PS5 slechts 10 miljoen. De omzet daalde met 9,9 procent tot 322,6 miljard yen ($2,94 miljard), terwijl de bedrijfswinst 119,6 miljard yen ($1,09 miljard) bedroeg, een daling van 17,3 procent op jaarbasis.

In tegenstelling tot vorig jaar, toen Nintendo meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht van dieren oversteken Om hun aantal bijna te verdubbelen ten opzichte van het voorgaande kwartaal, waren er geen grote transfertitels om op te rekenen. nieuwe Pokemon Snap Er zijn 2,07 miljoen exemplaren verkocht buiten Japan (de game wordt op de thuismarkt uitgegeven door de Pokémon Company) en Mario Golf: Super Rush verkocht 1,34 miljoen – dieren overstekenOndertussen voegde het nog eens 1,26 miljoen exemplaren toe aan zijn totaal. Inmiddels zijn er wereldwijd bijna 34 miljoen exemplaren verkocht.

Nintendo’s grootste release dit kwartaal is The Legend of Zelda: Skyward Sword HDEn vorige maand uitgebracht. Het bedrijf kan in het volgende kwartaal een stijging van de verkoop van Switch-hardware verwachten als gevolg van de lancering van Nieuw OLED-model In oktober brengt het echter niet de algemeen verwachte update aan de macht. De lijst met Nintendo-games voor het vakantiekwartaal bevat de zeer belangrijke Metroid-dreadEn WarioWare: Doe het samenEn Mario Party Superstars, en nieuwe versies van Pokemon Diamant En Parel.

READ  Intel verlaagt Apple's M1-chip naar "zorgvuldig ontworpen" standaarden
Written By
More from Lesley Curry
Apex Legends wordt in maart gelanceerd op de Nintendo Switch
Bijwerken: We hebben een bevestiging: Broken: Apex Legends wordt op 9 maart...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *