Nr. 20 South Carolina overtreft Mississippi met 72-59 en maakt een einde aan een slip van twee wedstrijden

OXFORD, Miss. (AP) – BJ Mack scoorde 17 punten en nr. 20 South Carolina maakte zaterdag een einde aan een verliesreeks van twee wedstrijden met een overwinning van 72-59 op Mississippi.

De overwinning hielp de Gamecocks (22-5, 10-4 SEC) hun plek in de top vier van de conferentie te behouden, waardoor ze de kans kregen een dubbele bye te verdienen voor het conferentietoernooi. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen in de reguliere competitie.

South Carolina speelde een solide verdediging en frustreerde Ole Miss' topscorer Matthew Morrell. De Rebellen (19-8, 6-8) schoten slechts 33% uit het veld. Morrill, die gemiddeld 17,3 punten scoort, kwam al vroeg in de problemen en scoorde tweemaal in de eerste vier minuten van de wedstrijd.

Bij rust stonden de Gamecocks met 36-22 voor.

South Carolina-coach Lamont Parris zei: “Onze inspanning vandaag werd geleid door wat we defensief deden, vooral in de eerste helft.” “Toen we in de tweede helft uitkwamen, dacht ik dat we er goed in waren geslaagd om in de eerste helft beter te presteren dan te kijken hoe snel de klok ging. Er is geen twijfel dat onze verdediging voorop liep. Het geeft je de kans om een ​​kans te maken.” als je op de weg speelt, als je zo verdedigt.” .

Ole Miss begon beter te spelen in de tweede helft totdat Allen Flanigan uit het veld werd gestuurd vanwege een flagrante fout met nog 16:53 over in de wedstrijd, en seconden later pakte Morrell zijn derde fout. Hij eindigde met 10 punten.

READ  Atletiek van de Universiteit van Colorado

“Het is moeilijk voor ons om te spelen zonder Matt Morrell op de vloer. We zijn plus-zes met Matt op de vloer”, zei Ole Miss-coach Chris Beard. “Ons team is er niet klaar voor dat Matt de helft van de wedstrijd speelt. Ik dacht erover om hem meer te pushen, maar ik dacht dat we tot het einde van de eerste helft dicht genoeg in de wedstrijd zaten. Dit wordt iets waar ik vannacht mee moet slapen.”

Flanigan had 11 punten toen hij vertrok.

Jaemyn Brakefield's 3-pointer met nog 11:32 te gaan, bracht de rebellen terug binnen 11, maar dat was zo dichtbij als de rebellen maar konden krijgen.

De grote afbeelding

Ole Miss won de eerste 14 wedstrijden, maar tijdens het conferentiespel was het meer een weerspiegeling van het wederopbouwprogramma dat Beard had geërfd. De rebellen hebben vijf van de zes verloren, terwijl hun mogelijkheden om een ​​cv op te bouwen snel afnamen.

South Carolina kan zijn NCAA-plaatsing een boost geven met een sterke prestatie in het laatste traject, met nummer 24 Florida en nummer 5 Tennessee thuis in de laatste twee wedstrijden.