Nvidia’s GeForce Now stelt stilletjes framesnelheden in voor zijn oprichters

Nvidia’s GeForce Now cloud gaming-service Het sprong gewoon in Google Stadia in termen van prestaties, met een nieuwe waarde van $ 200 per jaar die u praktisch de kracht geeft van een RTX 3080 desktop grafische kaart in de cloud. Maar als je serieus in de oorspronkelijke categorie “oprichters” van $ 4,99 per maand zit, of als je $ 100 per jaar betaalt voor “prioritaire” toegang, krijg je misschien niet tot dusver Wat je zou verwachten – omdat Nvidia stilletjes onthulde dat het framesnelheden instelt voor 12 specifieke games om consistente prestaties te garanderen.

Nvidia heeft nu officiële ondersteuningspagina (via 9to5Google) Uitleg van de praktijk, na Redditors En anderen Het onthulde dat een verscheidenheid aan games was vergrendeld met framesnelheden van minder dan 60 fps. Het lijkt erop dat Nvidia dit al heel lang doet, maar alleen voor een paar uitdagende games. Ik deed wat onderzoek, en Sommige mensen waren al achterdochtig Wordt bijna vergrendeld op 45 fps Cyberpunk 2077 film In december 2020, net zoals Nvidia hier toegeeft.

Assassin’s Creed Odyssey En Stijgende Phoenix Immortals Zijn andere games die framerates onder de 50 fps hebben, terwijl andere games iets hoger draaien. Hier is de volledige lijst met games waar framesnelheden beperkt zijn:

Hoewel het geen goed idee is voor Nvidia om zoiets met terugwerkende kracht te onthullen, zegt het bedrijf dat de overgrote meerderheid van de games draait op 60 frames per seconde of hoger, en het heeft een verklaring voor de beperkingen:

Voor onze prioriteitsleden is het maximum aantal frames per seconde over het algemeen ingesteld op 60 of hoger voor de meeste van de meer dan 1100 games die we tot nu toe hebben opgezet. Er zijn een paar uitzonderingen waarvan we hebben vastgesteld dat ze niet goed genoeg werken bij 60 fps op GPU’s die worden gebruikt door prioriteitsleden. Dus de standaard OPS van deze grafisch intensieve games kan niet worden omzeild. Dit is om ervoor te zorgen dat alle Priority-leden een consistente ervaring van hoge kwaliteit beheren.

Ik vond het een beetje vreemd dat Nvidia ervoor koos om dit af te dwingen in plaats van de gebruikers de keuze te geven tussen framesnelheid en grafische kwaliteit – bij veel PlayStation- en Xbox-games kun je zelfs kiezen. Maar ik veronderstel dat een deel van het aanbod van cloudgaming is dat ze meer wrijvingsloos kunnen zijn. U wilt waarschijnlijk niet nadenken over grafische instellingen.

We vragen Nvidia of ze zich ertoe zullen verbinden om de nieuwe RTX 3080-laag in de toekomst vrij te laten van framesnelheidslimieten. Tijdens een briefing vorige maand beloofde GeForce Now-president Phil Eisler dat dit een andere soort ervaring zou zijn. “Met level 3080 is het exclusieve toegang tot 3080 – elke keer dat je speelt, krijg je 3080, zelfs als je op 300fps draait.”

Dit geldt niet voor de gratis laag van GeForce Now, die GPU-virtualisatietechnologieën kan gebruiken om een ​​enkele fysieke GPU in de cloud tussen twee gebruikers te splitsen. Het kan de service kosteneffectiever maken. We vragen ons ook af of dit in de prioriteitslaag gebeurt.

READ  First Destruction AllStars-informatie vrijgegeven door Lucid Games
Written By
More from Aubrey Mason
Hyrule Warriors: Age Of Calamity versie 1.3.0 is nu beschikbaar – Wave 2 DLC, mods, fixes en meer
Foto: Nintendo In juni brachten Nintendo en Koei Tecmo de eerste golf...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *