AMS-IX en ECP publiceren argumentkaart om cryptografische discussie te bevorderen

AMS-IX, een van ’s werelds grootste internetuitwisselingen, en ECP | Een platform voor de informatiemaatschappij, post een neutrale openbare kaart met alle argumenten voor en tegen de wettelijke decryptieverplichting van bedrijven als Whatsapp, iMessage en Telegram (hogere diensten).

Politici en opiniemakers kunnen de onpartijdige kaart gebruiken voor een uitgebreide lezing en stellingname over deze moeilijke kwestie.

Een argument map is een overzicht van alle argumenten voor en tegen een bepaald onderwerp en helpt om de consequenties en implicaties van een complexe beslissing in kaart te brengen. Een goede argumentmap is compleet (alle mogelijke argumenten staan ​​erin vermeld) en neutraal (er is geen waardeoordeel of hiërarchie toegepast op de argumenten).

Deze discussiekaart gaat over de voor- en nadelen van de wettelijke verplichting van premium service providers (Whatsapp, iMessage..etc) om communicatie te decoderen voor opsporings- en beveiligingsdiensten. Partijen als Whatsapp, iMessage en Telegram gebruiken end-to-end encryptie om de communicatie tussen gebruikers op hun platform te beveiligen, waardoor ze de communicatie op hun platform niet zelf kunnen lezen. De opsporings- en veiligheidsdiensten zouden dat graag anders zien. Ze willen profiteren van het verkeer als contact tussen criminelen wordt vermoed. In het voorjaar van dit jaar heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie Bericht aan het Parlement De publicatie waarin ze zeggen onderzoek te doen.

Argumentenkaart is gemaakt door door Argumentenfabriek in opdracht van AMS-IX werkgelegenheid ECP. In de verschillende kennissessies waaraan verschillende overheidsorganisaties, wetenschappers, NGO’s en bedrijven deelnamen, is een volledig beeld geschetst van alle argumenten rondom dit onderwerp. Iedereen kan de kaart downloaden en lezen en de argumenten in de kaart zelf afwegen om een ​​locatie te maken.

READ  Jan Kooijman brengt zijn eerste single uit, EP Twilight Coming Later - Wel.nl

De argumentmap kan worden gedownload van de websites van AMS-IX werkgelegenheid ECP.

Peter van Burgel, CEO, AMS-IX: “Digitalisering is een ontwikkeling die alle aspecten van onze samenleving raakt, en daarom is het erg belangrijk om een ​​goed maatschappelijk debat te voeren over hoe we willen dat onze digitale samenleving eruitziet. Dit is een enorm uitdaging, omdat het vaak gaat Het is een complexe kwestie en niet iedereen heeft dezelfde objectieve kennis. Tools zoals deze argument map moeten ervoor zorgen dat het gespreksonderwerp voor iedereen duidelijk en begrijpelijk is, zodat iedereen op dezelfde basis kan participeren. ”

ECP en AMS-IX willen twee keer per jaar een argument map publiceren over een actueel onderwerp op het gebied van digitalisering om bij te dragen aan een evenwichtige discussie over specifieke vraagstukken. Deze kaart is vandaag voor het eerst gepubliceerd en zal later vandaag worden gepresenteerd aan de parlementsleden die aanwezig zijn op de jaarlijkse conferentie van de ECP.

Foto met dank aan Editors WINMAG Pro

More from Madison Garrett
FAKRO Nederland bv | Platdakvenster FAKRO
Een saai zicht op een plat dak? Niet bij platte dakramen FAKRO!...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More Stories