Olija Review – A Great Return to Early 90’s Adventure Games | Speelgoed

sSoms kun je zien of een spel een liefdeszaak is. Olija is een eenmansproject van de in Japan gevestigde ontwikkelaar Thomas Olsson, wat een vreemde en bevredigende terugkeer is naar het soort mysterieuze avonturengames uit het begin van de jaren negentig dat je misschien tegenkwam op de schoolcomputer. Met zijn mysterieuze artistieke richting, eenvoudig maar indrukwekkend geluid en gedempt kleurenpalet, legt het het mysterie vast van games zoals Een andere wereldElk uniek scherm brengt nieuwe risico’s met zich mee. In tegenstelling tot zijn inspiratie, voelt het echter zowel een plezier als een instinct om te spelen, met spannende gevechten en magische speren die je over het scherm opwinden, tussen piraten snappen of je meenemen over de gaten naar de volgende confrontatie.

We spelen Lord Faraday, het schip zonk ergens mysterieus en onwelkom na het zeilen op zoek naar een veelbelovende toekomst voor zijn onderdanen. Als je een verwoeste archipel vol verlaten tempels, demonische vijanden en stille overlevenden verkent, kun je zoeken naar aanwijzingen die de weg naar huis kunnen openen. One Island is een soort thuisbasis, waar de voormalige bemanning van Faraday zich bij de vluchtelingen voegt die je onderweg redt en een kleine gemeenschap creëert waar je kunt hergroeperen, je wapens kunt poetsen en grappige hoeden kunt maken die een beetje welvaart toevoegen aan het gevecht – vliegende veren of vergiftiging.

Olija heeft een indrukwekkende sfeer en interessante vertellingen, maar het waren de gevechten die me gemakkelijk naar binnen hebben getrokken tijdens dit korte en verslavende personagespel. Of het nu met een zwaard, zwaard, geweer of een draaiende bajonet is, gevechten zijn snel, leuk en complex genoeg om een ​​gevoel van meesterschap op te roepen. Vijanden worden met krachtige stoten gestuurd, bevredigend opstijgend naar de vloer of muren, soms weer omhoog voordat ze de harpoen gebruiken om naar hen toe te vliegen om een ​​jager te krijgen. Animatie verdient hier een speciaal eerbetoon – Olsson brengt deze beweging en energie over binnen dit beperkte pixelbord.

READ  Bihar Cop Vinay Tiwari onder dwang in quarantaine geplaatst, zegt Bihar DGP, Patna vs Mumbai politie in Sushant Rajput-zaak

Door deze game voelde ik me een paar avonden als een vreemdeling in een vreemd land en wilde ik meer. Het is licht en soms cool, maar er was geen tijd om de verschillende wapens volledig te verkennen (of al die stijlvolle hoeden te proberen) voordat het avontuur van Faraday na ongeveer zes uur eindigde. Ik had twee keer zoveel tijd kunnen besteden aan het verkennen van deze prachtige en mysterieuze creatie, maar ik ben niettemin dankbaar voor de reis die ik heb gemaakt.

• Olija is nu beschikbaar; £ 11,99.

More from Madison Garrett

Rick and Morty debuteert met nieuwe PlayStation 5-promotie

Adult Swim en Sony werken samen voor een nieuwe PlayStation 5-promog Rick...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *