Microsoft brengt de drift-rechtszaak over de Xbox-console met succes buiten de rechtbank

Een Amerikaanse rechter keurde het verzoek van Microsoft goed om een ​​class action-rechtszaak aan te spannen wegens “drifting” op Xbox-consoles om ze via verplichte arbitrage uit de rechtszaal te verwijderen.

Rechter Ricardo S. Martinez in Washington Western Circuit keurde de aantijgingen goed op basis van het feit dat de eisers achter de rechtszaak hadden ingestemd met de Microsoft Services Agreement, waarin staat dat alle geschillen buiten de rechtszaal moeten worden opgelost door een onpartijdige rechter.

De rechtszaak, die in april vorig jaar werd aangespannen, beweert dat driftproblemen – waarbij console-bewegingen als gevolg van slijtage onjuist worden geregistreerd – zijn geleden door een groot aantal Xbox-bezitters van verschillende consoles-modellen.

De rechtszaak beweert dat de driftproblemen worden veroorzaakt door ontwerpfouten in de Xbox-consoles, waarvan Microsoft beweert dat ze hiervan op de hoogte zijn en niet aan klanten hebben bekendgemaakt.

Rechter Martinez heeft er nu voor gekozen de voorgestelde class action op te schorten in afwachting van de uitkomst van de arbitrage. In zijn verzoek zei de rechter dat de eisers akkoord gingen met de Microsoft Services Agreement toen ze Xbox Live voor het eerst ondertekenden of toen ze hun consoles kochten en gebruikten, in plaats van ze onmiddellijk terug te sturen.

In zijn beslissing verwees hij naar een vergelijkbare class action-rechtszaak met betrekking tot het drijven op Nintendo Switch Joy-Con-consoles, waarin Nintendo ook een motie kreeg om arbitrage af te dwingen.

Een class action-rechtszaak over “drifting” op Xbox-consoles zal worden ingediend vanuit de rechtszaal.

“De enthousiaste Xbox-gamers die deze rechtszaak hebben aangespannen, zijn herhaaldelijk met Microsoft overeengekomen om hun geschillen aan één consumentvriendelijke arbitrageprocedure voor te leggen”, schreef de rechter in gerechtelijke documenten die door VGC werden gezien.

READ  Kies er een: wat is je favoriete Forza Horizon-game? - Voorzien zijn van

“Daarom moet de rechtbank de eisers tot arbitrage dwingen, waar ze hun argumenten kunnen uiten over de reikwijdte, gewetenloosheid en niet-erkenning.”

Xbox Series X / S in de detailhandel

Vorige maand hebben de eisers achter de rechtszaak ingediend in reactie op het verzoek van Microsoft om het bevel uit de rechtszaal te halen, waarbij ze beweerden dat het verzoek moest worden afgewezen omdat de serviceovereenkomst van het bedrijf geen consoles vermeldt, en de Xbox-consoleverpakkingsovereenkomst verklaarde niet te geven “voldoende kennisgeving.”

In zijn rechtszaak verwierp Rechter Martinez hun aantijgingen: “In de Administratieve Dienstenwet kwamen eisers in grote lijnen overeen om elk” geschil “te beslechten, met inbegrip van” elke claim of geschil tussen u en ons met betrekking tot de diensten “, behalve voor vorderingen inzake intellectuele eigendom, schreef hij. .

Aangezien de Services Xbox Live, de online service voor Xbox Play, omvatten, is elk geschil “met betrekking tot” Xbox Play arbitraal.

“Hier zijn de eisers eigenaar van de Xbox Live-gamemerken, en hun claims zijn gericht op de bewering dat veronderstelde console-defecten” nauwkeurige gameplay “verhinderen. Elke arbiter kan gemakkelijk concluderen dat dit geschil gameplay is.”

De rechter vervolgde: “Ten slotte maakt het niet uit dat de volledige voorwaarden van de arbitrageovereenkomst alleen online verschenen, met een uitgebreide samenvatting in de productgids van de console … Hier vatten de productgidsen in de controleboxen de arbitragevoorwaarden samen, de URL zowel in de vakken als in de gidsen leidt rechtstreeks naar de garantiepagina, niet naar de algemene startpagina.

De oorspronkelijke groepsactie beweert dat het Xbox-driftprobleem wordt veroorzaakt door een controllerfout in verband met de potentiometer in de joystickcomponent – het mechanisme dat fysieke bewegingen van de joystick vertaalt in beweging binnen de software.

READ  Is Among Us op Xbox One? Komt het aan op de Xbox-gameconsole?
Het vermeende Xbox-drift-defect zoals beschreven in de procesdocumenten.

Het beweert dat dit onderdeel een bekende ontwerpfout heeft die verband houdt met een vetachtig smeermiddel, waardoor een weerstand wordt verwijderd uit een gebogen pad om ongewenste bewegingen te veroorzaken zonder tussenkomst van de gebruiker.

De rechtszaak beweert dat Microsoft zich volledig bewust is van het defect in Drift nadat het talloze online klachten van zijn klanten heeft ontvangen, maar “het defect niet heeft ontdekt en routinematig weigert controllers gratis te repareren wanneer het defect zich voordoet”.

Het beweert dat de ervaringen van de eisers niet geïsoleerd zijn en dat “een groot aantal consumenten klagen over het afdrijven op Xbox One-consoles sinds ten minste 2014”.

In oktober 2020 bevestigde Microsoft dat het van plan is de Xbox Elite Series 2-consolegarantie te verlengen, slechts een paar weken nadat de klasse was gewijzigd met premium gameconsoles.

Written By
More from Vanessa Hale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *