Olympisch speerwerper Neeraj Chopra wint goud op Spelen Kortan | Meer sportnieuws

New Delhi: Olympisch kampioen Neeraj Chopra Hij pakte zijn eerste podiumplaats van het seizoen door het winnen van de speer gebeurde in Kuortane-spellen in Finland, door zaterdag voor de tweede keer in vier dagen tijd wereldkampioen Anderson Peters van Grenada te verslaan.
Het openingsdoelpunt van de 24-jarige Chopra van 86,69 meter bleek de winnende afstand. Olympisch kampioen Trinidad en Tobago 2012 Kishorn Walcott Hij werd tweede met een eerste worp van 86,64 m. Peters eindigde als derde met de worp van 84,75 m, die ook in de openingsronde kwam.
Chopra’s tweede en derde poging waren overtredingen en hij maakte slechts drie worpen. Dit betekent dat Chopra één legale worp had en de wedstrijd met haar won. Zijn worp was niet zo groot als zijn poging van 89,30 m toen hij als tweede eindigde op de Paavo Nurmi Games in Turku, Finland, in een met sterren bezaaid stadion, maar een overwinning zal zijn vertrouwen zeker vergroten voor de Stockholm Diamond League op 30 juni.

Finland Oliver Hilanderdie de speerwerpwedstrijd in Turku won met een inspanning van 89,83 meter, kwam niet opdagen ondanks dat zijn naam was ingevoerd.
Sandeep Chowdhury, de Aziatische en wereldkampioen speerwerpen, die samen met Chopra ook aan het trainen was in het Olympisch Trainingscentrum in Cortan, nam ook deel aan de wedstrijd en eindigde als achtste met de 60,35 meter worp.
Peters voert dit seizoen de hitparade aan met een grote worp van 93,07 meter en won vorige maand de gouden medaille in de Doha Diamond League. Chopra’s inspanning van 89.30m in Turku staat dit seizoen op de vijfde plaats.
Chopra had een geweldige terugkeer naar de competitie na het claimen van een historische gouden medaille in Olympische Spelen in Tokio Een verbluffende worp van 89,30 meter brak zijn nationale record, waardoor hij dinsdag tweede werd op een met sterren bezaaid veld tijdens de Pavo Nurmi Games in Turku, Finland.
Chopra’s eerste wedstrijdevenement in iets meer dan 10 maanden was niet ongebruikelijk, aangezien het bijna de vereiste 90-meter bereikte, wat de gouden standaard is in de speerwereld.
Chopra’s vorige nationale record was 88,07 m, dat hij in maart vorig jaar in Patiala had neergezet. Hij had op 7 augustus 2021 goud gewonnen op de Olympische Spelen van Tokio met een worp van 87,58 meter.

READ  Sekiro: Shadows Die Twice Gratis update nu live, voegt nieuwe modi en skins toe
More from Madison Garrett
Halo Infinite Glitch maakt mini-varkensvoertuigen voor fretten
GIF: 343 PPG / Kobold Rogue / Kotaku Ondanks zijn attributen als...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *