Om te downloaden: App voor vragen met betrekking tot orthopedische ziekten | Lucknow nieuws

Lucknow: In een poging om patiënten meer controle over hun gezondheid te geven, heeft een team van experts van de King George Medical University (KGMU) een mobiele applicatie ontwikkeld die alle vragen met betrekking tot pediatrische orthopedische en traumakwesties beantwoordt.
De app genaamd “Bal Asthi Mitra” is zondag gelanceerd en zal gratis te downloaden zijn in de playstore.
Ontwikkeld door de afdeling Pediatrische Orthopedie van KGMU, zal het ook vragen beantwoorden over klompvoeten, eerstehulpmethoden, noodhospitalisatie van kinderen en orthopedische problemen en dergelijke.
De afdeling heeft, in samenwerking met de UP Orthopaedic Association (UPOA), ook een staatsbreed programma voor het verbeteren van vaardigheden opgezet over het gebruik, de geschiktheid en het belang van de “Ponseti-techniek” van gips voor het corrigeren van klompvoeten bij kinderen.
Met meer dan 80 deelnemers heeft het programma tot doel artsen, verpleegkundigen en medisch personeel te trainen en op te leiden in een techniek die de noodzaak van chirurgische correctie van klompvoeten met meer dan 80% kan verminderen.
“Deze techniek werd voor het eerst gebruikt in Oeganda in de jaren 1980 en is sindsdien in de praktijk, maar er zijn niet veel deskundige handen om de techniek tot in de perfectie te hanteren, vooral in landelijke en perifere gebieden, waar de meeste klompvoetpatiënten vandaan komen,” Chief Orthopedic Children bij KGMU Prof. Ajay Singh.
“Bij KGMU doen we elke dag meer dan 25 van deze pleisters in de polikliniek. En als de artsen en hun personeel goed thuis zijn in deze kosteneffectieve methode, kunnen we de vereisten voor chirurgie en het risico op terugval verminderen. ” Het slagingspercentage is erg hoog met deze techniek, dus als het te vroeg wordt uitgevoerd, kan het de baby volledig genezen, en zelfs als je te laat bent, kan het de risico’s van een operatie aanzienlijk verminderen.
Om de leemte op te vullen met het hebben van de juiste vaardigheid om de Ponseti-techniek te gebruiken, heeft KGMU ook haar behandelprotocol op de conferentie gepubliceerd voor een bredere kennisbasis.

READ  Koop de PS5 en Xbox Series X - als je kunt: de site van Best Buy worstelt met de vraag naar aanvulling
Written By
More from Eda Greene

Starlink satelliet-internet heeft een record downloadsnelheid bereikt

Gepubliceerd: 20 mei 2021 02:14 GMT Elon Musk beloofde eerder dat het...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *