Waarom is je iPhone traag na het downloaden van iOS 15

Voelt je iPhone anders aan na het downloaden van iOS 15? welke kan. In dit artikel leggen we uit welke invloed de nieuwe iOS-versie op je iPhone heeft. Uiteraard kijken we ook naar mogelijke oplossingen.

Lees verder na de aankondiging.

Waarom is mijn iPhone traag na het downloaden van iOS 15?

Daarvoor moet u het een en ander weten over updates in het algemeen. Apple brengt twee soorten updates voor je iPhone uit: tijdelijke en release-updates.

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn tijdelijke updates relatief klein. Ze voegen hier en daar een functie toe, lossen een vervelend probleem op en passen het uiterlijk van de app aan. Erg spannend is de tijdelijke iPhone-update echter niet.

Dit geldt niet voor de zogenaamde versie-update. Samen met de nieuwe iPhone brengt Apple jaarlijks een update uit. Er zijn veel nieuwe features geïntroduceerd, we zullen nieuwe apps zien en (soms) basale dingen veranderen in het besturingssysteem.

Waarom veroorzaakt iOS 15 problemen?

Sinds vorige week kun je iOS 15 downloaden, de iPhone-update van 2021. Bijna elk jaar merken mensen dat hun toestellen zich vreemd gedragen na een update. Zo reageert je iPhone langzamer dan normaal, laden apps niet zo soepel als normaal en merk je een beetje haperingen bij het schrijven van berichten.

Dit jaar is het niet anders. Ook iOS 15 zorgt volgens berichten op websites en sociale media voor de nodige problemen. De grote vraag is dus: hoe is dit mogelijk?

Het simpele antwoord is: omdat je iPhone nog steeds wordt bijgewerkt. Het updatescherm is mogelijk uitgeschakeld, maar uw apparaat is nog steeds bezig op de achtergrond. Zo zijn individuele apps volledig ingesteld voor iOS 15 en worden uw belangrijke gegevens overgezet vanuit iOS 14.

READ  SRMJEEE 2021 resultaat vandaag; Waar en hoe te downloaden van Srmist.edu.in

Lees ook: 9 tips om je iPhone (en iPad) sneller te maken

Oplossingen

Gelukkig is de oplossing in de meeste gevallen vrij eenvoudig. Zodra u uw iPhone ‘s nachts geeft, zijn de meeste achtergrondprocessen’ s ochtends voltooid. Vergeet niet je toestel op de oplader te zetten, aangezien de procedure voor het bijwerken van de versie nogal wat stroom verbruikt.

Voelt uw iPhone zich na een paar dagen nog steeds lusteloos? Dan is er misschien meer. Probeer bijvoorbeeld uw apps bij te werken. App-ontwikkelaars moeten hun apps updaten wanneer Apple een nieuwe iOS-versie uitbrengt. Via de App Store kun je controleren of er updates zijn voor je geïnstalleerde apps. Tik eenvoudig op uw Apple ID, scrol omlaag en tik op Bijwerken.

Het kan soms ook helpen om Achtergrondvernieuwing uit te schakelen. Deze functie zorgt ervoor dat veelgebruikte apps altijd up-to-date worden gehouden door nieuwe informatie (zoals berichten) op de achtergrond op te halen. Ga naar de app Instellingen, tik op Algemeen en kies vervolgens Achtergrondvernieuwing om de functie uit te schakelen.

Ook handig: iPhone-update: zo installeer je de nieuwste iOS-versie

Meer over iOS 15

iOS 15 voegt allerlei nieuwe functies toe. Zo hebben de Berichten-app en FaceTime een nieuw jasje gekregen. Ook biedt Apple allerlei privacymaatregelen voor je iPhone, zodat je bijvoorbeeld je IP-adres kunt verbergen. In de onderstaande video nemen we je mee door alle nieuwe functies:

iOS 15: deze 7 nieuwe functies komen dit najaar naar de iPhone
More from Madison Garrett

Bekijk Amazon-films en -series gratis met de IMDb TV-app

Eindelijk is de IMDb TV-app gelanceerd. Hiermee kunt u films en series...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *