Omroep Flevoland – Nieuws – Na vijf jaar online supermarkt is het nu echt picknicken in Lelystad

Vijf jaar geleden waren er bij Picnic al plannen om zich in Lelystad te vestigen, maar dat is er niet van gekomen. Daar komt volgende maand verandering in. Vanaf 2 november is het voor Lelystedelingen ook mogelijk om via de app bij de online supermarkt te bestellen.

Mede-oprichter Michael Muller: “Het heeft langer geduurd dan we dachten, maar we zijn blij, want het was een van de grootste steden die we nog niet hadden.” Volgens Muller was de reden dat het zo lang duurde het niet vinden van geschikte locaties. Berichten worden afgeleverd vanaf een zogenaamde hub, een lokaal distributiepunt.

“We zochten een pand op een goede locatie, groot genoeg en 100 procent elektrisch. Een goede locatie is ook belangrijk.” Boodschappenwagentjes zijn volledig elektrisch en snelheden slechts 50 km/u. Het pand mag dus niet ver van woonhuizen liggen. Aan de Noordersluisweg 1 staat het pand dat aan alle verwachtingen voldeed.

Wachtlijst
Mueller twijfelt er niet aan of er voldoende animo zal zijn voor de bezorgservice. “We kunnen zien of er interesse is op basis van hoeveel mensen in de stad de app downloaden. Daar wilden we heen.” Lelystedbewoners die gebruik willen maken van de online supermarkt kunnen de app alvast downloaden en vervolgens op een wachtlijst worden gezet. “Als ze eenmaal op de wachtlijst staan, wordt iedereen stapsgewijs geaccepteerd. Hoe sneller mensen de app downloaden en zich aanmelden, hoe sneller ze aan de beurt zijn”, zegt Muller.

De keten maakt gebruik van lokale leveranciers, waardoor in Lelystad soms andere producten worden aangeboden dan in andere steden. Ook kunnen klanten in de app aangeven welke producten ontbreken. “Het is bijvoorbeeld heerlijke Flevolandse kaas of streekhoning. Dan gaan we die proberen te kopen.”

READ  Borat, Over the Moon en Flying Dutchmen

Muller houdt nog wel van een verlenging voor bijvoorbeeld Dronten, maar voor Urk of Emmeloord wordt dat lastiger. “Als je al in een stad zit kun je daar een deelgemeente neerzetten, Dronten is geen slecht idee. Maar onze auto’s op de A6 zetten is geen goed plan. Dan moeten we eerst een ander type voertuig halen.”

WhatsApp ons!
Heb je een tip of opmerking? Stuur een openingsbericht naar Omroep Flevoland 06-52 52 4891 Of stuur een mail naar: [email protected]!

More from Madison Garrett
gegevensoverdrachtsnelheid van 178 terabit / seconde
Met deze snelheid zeiden de ingenieurs dat je de volledige Netflix-bibliotheek in...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *