One UI 2.5 rolt uit voor Samsung Galaxy S10 Lite en Note 10 (Plus)

Heb je een Samsung Galaxy S10 Lite, Note 10 of Note 10 Plus? Vanaf nu kun je updaten naar One UI 2.5, de nieuwste softwareversie van Samsung. De update introduceert verschillende verbeteringen, bijvoorbeeld voor het opnemen van video’s.

Lees verder na de advertentie.

Eén UI 2.5 voor Samsung Galaxy S10 Lite en Note 10 (Plus)

Samsung is begonnen met het uitrollen van One UI 2.5 voor de Samsung Galaxy S10 Lite, Note 10 en Note 10 Plus. Tegelijkertijd wordt ook de Android-beveiligingsupdate van september geïnstalleerd. Lezers laten dat aan Android Planet weten.

De forse update ‘weegt’ op de Samsung Note 10 en Samsung Note 10 Plus ongeveer 1,2GB. Als je een kleine internetbundel hebt, is het daarom beter om de nieuwe software te downloaden via een wifi-netwerk.

Een UI 2.5 rolt in eerste instantie uit voor zogenaamde merkloos-apparaten. Deze telefoons zijn vrij van specifieke software die is geïnstalleerd door providers (zoals Vodafone). Het is nog niet bekend wanneer de update voor deze merksmartphones uitkomt.

Maak altijd een back-up van uw smartphone voordat u gaat updaten. Mocht de update onverhoopt misgaan, dan verliest u in ieder geval geen persoonsgegevens. Hoe dit precies werkt, lees je in ons artikel over het maken van backups.

Verbeteringen in One UI 2.5

De nieuwe versie van Samsungs eigen One UI-software introduceert meerdere verbeteringen, waaronder de mogelijkheid om DeX draadloos te gebruiken. Hierdoor gebruik je je Samsung telefoon draadloos als computer.

One UI 2.5 introduceert ook meerdere foto- en cameraverbeteringen. De opnamemodi Pro Video en Single zijn bijvoorbeeld aangepakt en leveren mooiere video’s op. Samsung heeft ook een aantal eigen apps in een nieuw jasje gestoken, zoals de Berichten- en Notities-apps. Ten slotte zijn enkele algemene stabiliteitsverbeteringen toegevoegd.

samsung dex
Samsung DeX

Samsung en updates

Het is een drukke softwareweek geweest voor Samsung. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft vorige week ook de Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10 Plus en Samsung Galaxy S10e geüpdatet naar One UI 2.5. Het bedrijf rolt ook de meest recente Android-beveiligingsupdate (vanaf september) uit voor een reeks toestellen, waaronder de populaire Samsung Galaxy A41, Samsung Galaxy A70 en Samsung Galaxy A80.

READ  Innoverend engagement: LetsOpp moet ook de stille bewoner een stem geven

Dank voor het topje, Henk!

Het laatste nieuws over Samsung

More from Madison Garrett

Audiocover van The Heaven Gang of the Republic of Horrible Rider

afbeelding: Ubisoft / Kotaku / Frederick M. Brown (Getty Images) Ubisoft’s nieuwe...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *