OnionShare om anonieme bestanden te delen met de chatroom

OnionShare, een anonieme tool voor het online delen van bestanden, wordt geleverd met een chatrooms Omdat er niets wordt vastgelegd. Dit zou gebruikers meer bescherming moeten bieden dan bijvoorbeeld end-to-end gecodeerde chat-apps zoals Signal, zegt ontwikkelaar Micah Lee.

De tool start een webserver op de computer van de gebruiker en stelt deze beschikbaar als Tor-adres. Dit is een adres op het Tor-netwerk waartoe anderen toegang hebben via de Tor-browser en dit kunnen gebruiken om bestanden van de webserver te downloaden of te uploaden. Het is niet nodig om in te loggen op een account of derden te gebruiken. Volgens Lee verandert het de computers van gebruikers in een “anonieme dropbox”.

De tool bevat nu een optie om een ​​chatroom te starten. Hierdoor wordt een OnionShare-adres gemaakt dat kan worden gedeeld met iedereen die is uitgenodigd voor de chatroom. Dit adres kan bijvoorbeeld worden gedeeld via een versleutelde chatapplicatie. De link dient dan geopend te worden in de Tor browser en daarna kan de verbinding gemaakt worden via de chatroom.

Het herinnert me eraan dat het gebruik van een chatroom minder sporen achterlaat dan een gecodeerde chat-app. “Stel dat je een bericht naar de Signal-groep stuurt, en dan vervalt een kopie van je bericht op elk apparaat. Zelfs als verborgen berichten zijn ingeschakeld, is het moeilijk om er zeker van te zijn dat het daadwerkelijk is verwijderd van apparaten en andere plaatsen waar het is opgeslagen.” Hij vertelde me De ontwikkelaar zegt dat OnionShare-chatrooms nergens berichten opslaan.

Chatrooms kunnen ook handig zijn voor mensen die anoniem en veilig met iemand willen chatten zonder eerst een account aan te maken, hij volgt mij ook. Als voorbeeld noemde hij een klokkenluider die een OnionShare-link naar een journalist stuurde via een wegwerp-e-mailadres. Dit doet geen afbreuk aan de anonimiteit, volgens de ontwikkelaar draait OnionShare volledig op het Tor-netwerk. De nieuwste versie van OnionShare kan worden gedownload van OnionShare.org

READ  Sony heeft nog niet besloten om de PlayStation Plus Collection verder uit te breiden

More from Madison Garrett

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *