Ontdek de natuur van Lelystad al wandelend vanuit Onze Kas. ‘Als je Lelystad niet leuk vindt, zie je er niet goed uit’

Onze Kas (de horeca staat al twee jaar in Groene Velden), de gemeente Lelystad en de provincie Flevoland hebben drie wandelroutes uitgezet door de bossen van Lelystad. “Iedereen die Lelystad niet mag, ziet er niet goed uit”, zegt eigenaar Patrick Cook opgewonden.

De kortste route is 2,5 en de langste is 10 km. De kortste route loopt door het Bergbos en is goed te bereiken met een kinderwagen, rolstoel of scooter. Patrick Cook noemt de route van 4,5 kilometer (Ostvart-on-Bergboss) heel bijzonder. Deze vertelt het verhaal van Flevoland. Juist omdat de geschiedenis nog zo jong is, valt er veel over te zeggen. Wandelaars kunnen de izi.TRAVEL-app gratis downloaden. Door een QR-code te scannen, kunnen ze hun kennis over Flevoland – en Lelystad in het bijzonder – testen via een quiz.

‘Ik vraag me af waarom er zo’n vreemde wending in de dam naar Enkhuizen is? Waarom begon de aanleg van Lelystad midden in het IJsselmeer? test oplossing. Uitleg van antwoorden inbegrepen. Het is niet alleen super leuk, maar ook nog eens leerzaam. En hoe bijzonder is het om te bedenken dat zo’n 80 jaar geleden schepen vier meter boven ons zeilden?

De 10 kilometer lange route (in te korten tot 7 of 8,5 kilometer) is een afwisselende route door Jagers, Paarden en Oostvaartbos. Je kunt deze route ook starten bij een manege. Voor degenen die de hele route gaan: let goed op de vistocht. Hier skiet de ijsvogel (snel blauw) over het water en zijn er af en toe schildpadden op de boomstam in het water. Dan loop je onder een prachtige bomengalerij door. Bij knooppunt Binnenhavenweg – Oostranddreef rechtsaf. In Bardenbos vindt u een charmante open grasvlakte met wijdverspreide bomen. Ook kom je langs het mooiste stukje natuur van Lelystad, denken wij, het spoor en water tussen Gelderse Hout en Runderweg.

READ  Sherlock Holmes: Chapter 1 krijgt zijn eerste uitbreiding

Onze kas: buiten is een gewone kas, en binnen is het een warme en gezellige plek met mooie fauteuils, comfortabele banken en eettafels. Licht, ruim en modern. Vanuit de ruime stoelen, vrolijk gegroepeerd op het ruime balkon, kijk je eindeloos over velden bezaaid met biologische groenten. Onze Kas ligt tussen fietsknooppunten 10 en 42. “Maar nu kun je ook heerlijk wandelen door de bossen van Lelystad.”

www.onzekas.nl

More from Madison Garrett
Drag Race Holland, Doom Patrol
Met zoveel verschillende streamingdiensten is het aanbod overweldigend. Met onze wekelijkse streamingtips...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *