Ontketen het potentieel in betalingen

Vroeger werd online betalen wel eens gezien als een bijzaak: iets dat je natuurlijk goed moest regelen, maar waar je als handelaar zo weinig mee kunt differentiëren. Hoe anders tegenwoordig: Betalen is hot, mede dankzij de opkomst van fintech. Ook kleine online verkopers kunnen het verschil maken in betalingen.

Conversie stimuleren door betalingen Het is de toepasselijke naam voor de groep experts van ShoppingTomorrow die het onderwerp hebben opgepakt. De groep, voorgezeten door PaymentGenes en gehost door Worldline, omvat veel betalingsexperts van toonaangevende handelaars. Zij hebben geanalyseerd en beschreven hoe het midden- en kleinbedrijf ook met betalen kan inspelen op het scala aan mogelijkheden.

Betaaldienstverleners

Creditcards staan ​​aan de wieg van online betalen en experts leggen de historische context uit. Met de komst van PayPal, iDEAL en allerlei andere alternatieve betaalmethoden is de behoefte aan gateways gegroeid: partijen die verschillende betaaloplossingen bij elkaar brengen. De meeste webwinkeliers sluiten tegenwoordig een contract af met een Payment Service Provider (PSP), die op de achtergrond afspraken maakt met dienstverleners. PSP’s zorgden onder meer voor toegang, ondersteuning en betalingen, waardoor de ontwikkelingen in de betalingssector werden versneld. Er zijn meerdere betaaloplossingen bijgekomen en het aantal betaaldienstverleners is exponentieel gegroeid tot meer dan driehonderd in Europa. De beurskapitalisatie van de stichtingen van Adyen is nu hoger dan die van ABN Amro en ING samen.

Ontwikkelingen in de online betaalmarkt

Experts beschrijven zeven relevante ontwikkelingen die de online betaalmarkt anno 2021 kenmerken: het groeiende belang van datastrategie, de opkomst van speciaalformaatoplossingen voor grensoverschrijdende verkoop, de ontwikkeling van een complete iDEAL 2.0 kassa-oplossing, 3D veilige beveiliging via Strong Customer Authentication (SCA), de ontwikkeling van een kassaoplossing Secure Remote Trading (SRC) vanwege grote creditcardschema’s, het groeiende belang van uitgestelde betalingsoplossingen (Pay Now Later, of kortweg BNPL) als inkomstengenerator en tot slot verdere optimalisatie van het betalingsproces.

READ  'Facebook omzeilt GDPR met algemene voorwaarden'

exit verbeteren

Alle genoemde ontwikkelingen kunnen helpen bij het verbeteren van de online winkelconversie. Bij dat laatste (exit optimalisatie) heeft de handelaar de meeste controle en kan het snelste resultaat worden behaald. Het kan bijvoorbeeld betaalmethoden categoriseren op populariteit of kosten en dat beoordelingsgebied specifiek maken, en het kan shoppers een veilig gevoel geven met visuele toevoegingen zoals het veilige slotlogo.

Door de betaalpagina af te stemmen op het uiterlijk van hun website, creëert de handelaar een consistentere klantervaring die ook de conversie ten goede komt.

Betaalstrategie

Het is verleidelijk voor merchants om het reilen en zeilen van de betaalbranche te willen weten en alle getoonde ontwikkelingen en conversiemogelijkheden in de gaten te houden. Volgens experts is het absoluut beter voor de kleinste online verkopers om zich op hun bedrijf te concentreren en een betalingspartner in te huren die bij hen past. De PSP kan helpen bij het ontwikkelen en implementeren van de betalingsstrategie, en deze aanpassen op basis van eigen ervaring en periodieke evaluaties met de handelaar. Gegevensuitwisseling is volgens de expertgroep cruciaal om samen de conversie te kunnen verhogen. Als bestaande processen worden verbeterd, is het nuttig om gezamenlijk te focussen op nieuwe initiatieven zoals SRC en BNPL.

Ontwikkelingen en kansen in online betalingen

Expertgroepschema “Toonaangevende conversie door betalingen”, ongeveer Ontwikkeling en mogelijkheden in online betalingenHet is gratis te downloaden van de ShoppingTomorrow website, het kennisnetwerk van Thuiswinkel.org.

De komende tijd besteedt Twinkle aandacht aan de resultaten van het onderzoeksplatform ShoppingTomorrow. Expertgroepen publiceerden hun conclusies medio oktober in de groep “Make Now Matter – Today Everything Is Different, Tomorrow”. op de site morgen winkelen De grafieken zijn gratis te downloaden. Een overzicht hiervan vindt u in ons profiel.

READ  Huawei Watch 3 en Watch 3 Pro smartwatch

More from Madison Garrett
Robin Lehner pakt shutout terwijl Golden Knights langs Canucks vaart in Game 1
Vegas Golden Knight Robin Lehner begroef de Vancouver Canucks zondag en legde...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *