Ontwikkelaar annuleert testen van VR-gebaseerde Facebook-advertenties in betaalde game

(tegoed: Facebook)

De poging van Facebook om advertenties in virtual reality-games te plaatsen, heeft een tegenslag gehad: de VR Blaston-titel is uit het plan geschrapt.

Game-ontwikkelaar Resolution Games maakte het besluit maandag bekend na een reactie van klanten.

“Na het luisteren naar de feedback van spelers, realiseerden we ons dat Blaston niet de beste is voor dit type advertentietest. Daarom zijn we niet langer van plan om de test te implementeren”, zei de ontwikkelaar in een verklaring. tweeten.

Vorige week kondigde Facebook aan dat het VR-gebaseerde advertenties zou testen op Blaston, een shooter van $ 9,99 die beschikbaar is voor de Oculus Quest-headset van het bedrijf. De test zou alleen op kleine schaal plaatsvinden. Veel Blaston-spelers waren echter tegen de aanstaande test, wat leidde tot een discussie over de noodzaak van VR-gebaseerde advertenties in het chatkanaal van de ontwikkelaar op Discord.

“Ik heb betaald voor een game zonder advertenties”, schreef een gebruiker. “Ik moet deze game zonder advertenties bezitten.”

Een andere gebruiker schreef: “Kijk dat dit misschien goed is, maar Facebook kennende zullen dit dezelfde dure smart-tv’s zijn met advertenties in hun lijsten.” “Het enige dat deze test kan doen, is een sneeuwbaleffect.”

Discord laatste gebruikerPost geschil van de gebruikerEnkele berichten op het Discord-kanaal van Resolution Games.

In haar verdediging zei Resolution Games dat op virtual reality gebaseerde reclame het Zweedse bedrijf zou kunnen helpen extra inkomsten te genereren om de ontwikkeling van games te financieren.

In een bericht op Discord zei de ontwikkelaar: “Advertenties – als ze goed worden gedaan – kunnen een goede zaak zijn voor games en kunnen betekenen dat ontwikkelaars zoals wij in de toekomst meer en betere inhoud naar spelers zullen brengen voor veel minder kosten of zelfs gratis. ” Ondertussen hebben andere Blaston-spelers gepost dat advertenties geschikt zijn voor een gratis game, maar niet voor een betaalde VR-titel.

READ  Hier leest u hoe u de iconische auto van Cyberpunk 2077 in Forza Horizon 4 kunt krijgen

Gebruikersfeedback heeft Resolution Games ertoe aangezet haar plannen voor VR-gebaseerde advertenties te wijzigen. “Er zijn enkele goede punten gemaakt en we begrijpen dat Blaston niet het meest geschikt is voor dit soort advertentietests”, schreef de ontwikkelaar maandag op Discord.

Resolution Games wijkt echter niet helemaal af van door Facebook ondersteunde VR-advertenties. “Voor alle duidelijkheid, we begrijpen dat Blaston niet de beste is voor dit type advertentietest. Als alternatief kijken we of het mogelijk is om deze tijdelijke kleine test over te zetten naar ons gratis spel, Bait! Ergens in de toekomst , zei de ontwikkelaar in een apart tweeten.

Facebook reageerde niet direct op een verzoek om commentaar. Maar het bedrijf zei dat twee andere niet nader genoemde ontwikkelaars ook zullen deelnemen aan de komende tests.

Aanbevolen door onze redactie

Deze nieuwsbrief kan advertenties, aanbiedingen of gelieerde links bevatten. Abonneren op een nieuwsbrief geeft aan dat u akkoord gaat met: gebruiksvoorwaarden En de Privacybeleid. U kunt zich op elk moment afmelden voor nieuwsbrieven.

Written By
More from Max Mcgee
Sharon Stone onthult dat haar jongere zus Kelly Covid-19 heeft
Sharon StoneInstagram Actrice Sharon Stone heeft verteld dat haar zus Kelly Covid-19...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *