iOS 15 bèta: 300+ wijzigingen en functies [Video]

De eerste bètaversie van iOS 15 voor ontwikkelaars was: Beschikbaar voor 2 wekenEn ik heb veel te delen na zo lang hands-on met deze enorme release. iPhone-gebruikers zijn vertrouwd met functies als ondersteuning voor tags voor Notes, focusmodi met aanpasbare startschermen en belangrijke toegankelijkheidsupdates. Bekijk onze praktische video terwijl we meer dan 300 van de beste iOS 15-functies verkennen, en probeer het eens Abonneer je op 9to5mac op YouTube Voor extra dekking van iOS 15 in de komende dagen en weken.

Zoals gebruikelijk voor een grote iPhone-softwareversie, iOS 15 Het heeft veel veranderingen en nieuwe functies, maar in dit bericht zal ik enkele van de favoriete premium-toevoegingen voor iPhone-gebruikers belichten. Neem na het lezen de tijd om onze praktische video te bekijken terwijl we de verschillende delen van iOS 15 grondig verkennen. Hieronder heb ik tijdstempels toegevoegd om het gemakkelijker te maken om door de video te navigeren en de delen te zien die er alleen toe doen voor u.

De startschermpagina beheren

iOS 14 introduceerde de mogelijkheid om startschermpagina’s te verbergen, en iOS 15 bouwt daarop voort. Gebruikers kunnen pagina’s nu rechtstreeks vanuit de pagina-editor herschikken, net zoals individuele apps op het startscherm worden herschikt. Bovendien kunnen afzonderlijke pagina’s nu volledig worden verwijderd, waarbij alle apps op die pagina in de Apps-bibliotheek blijven.

Video: iOS 15 Hands-On – Meer dan 300 wijzigingen en functies

sponsor: Bezoek MacStadium voor op Apple gerichte oplossingen die iOS-ontwikkelteams over de hele wereld vertrouwen.

Abonneer je op 9to5mac op YouTube voor meer video’s

Tags app-notities

Een van mijn favoriete nieuwe functies in iOS 15 is ondersteuning voor tags in Notes-apps, wat de mogelijkheid om georganiseerd te blijven aanzienlijk zou moeten vergroten. Nieuwe tags kunnen eenvoudig worden gemaakt door een hashtag te typen gevolgd door de tagnaam. Gebruikers kunnen vervolgens notities filteren op basis van een enkele tag of meerdere tags. Er is zelfs de mogelijkheid om slimme mappen te maken die automatisch worden ingevuld op basis van de tag.

READ  Google brengt Gmail en Google Drive dichter bij elkaar met een nieuwe update

focus

Focus vooral op doe geen moeite met steroïden. Voortbouwend op de basis die door DND is gelegd, stelt Focus gebruikers in staat om automatisch meldingen te filteren op basis van de huidige taak. Gebruikers kunnen ook aangepaste focusmodi maken en dynamische instellingen voor het startscherm maken op basis van de huidige modus. Zorg dat je Toon focus show door onze omzwervingen.

SharePlay

Een van de belangrijkste FaceTime-verbeteringen in iOS 15 is de introductie van SharePlay, waarmee je films en tv-programma’s kunt bekijken, je scherm kunt delen en naar muziek kunt luisteren met vrienden. Een opvallende functie van SharePlay is gelijktijdig afspelen, waarmee alle gebruikers de video kunnen pauzeren, terugspoelen, vooruitspoelen of naar een ander deel van de video kunnen gaan, zodat iedereen synchroon blijft spelen. Hoewel SharePlay niet volledig functioneel is in de eerste iOS-bèta, kunt u: Bekijk een demo van SharePlay in actie met een app van derden In de praktische instructievideo.

Toegankelijkheid

Zoals altijd biedt de nieuwste versie van iOS veel hulp bij het verbeteren van de toegankelijkheid, maar ik was vooral onder de indruk van de reeks verbeteringen van dit jaar. Voor het eerst op de iPhone is het nu mogelijk om toegankelijkheidsinstellingen in te stellen voor elke app. Als Smart Invert het bijvoorbeeld gemakkelijker maakt om een ​​bepaalde app te gebruiken, maar u iOS niet volledig wilt terugdraaien, kunt u Smart Invert permanent inschakelen in een app naar keuze.

Er is ook een nieuwe optie Achtergrondgeluiden in Toegankelijkheid die rustgevende donkere geluiden, oceaangeluiden, beekjes of regen zal spelen om ongewenste omgevingsgeluiden te maskeren. Gebruikers kunnen er zelfs voor kiezen om achtergrondgeluiden te mixen met andere geluiden of systeemgeluiden.

READ  Apple's 2021 iPad mini krijgt een enorm nieuw ontwerp

Dankzij nieuwe spraakacties voor schakelaarbediening kunnen gebruikers met een fysieke handicap de iPhone met alleen hun stem bedienen, in plaats van al te complexe speciale knoppen, toetsen of spraakopdrachten te gebruiken. Met het nieuwe Sound Panel in Switch Control Preferences kunnen gebruikers de iPhone bedienen met control Klik, gorgel, pop, E-geluiden en meer.

Lijst met volledige video-tijdstempels

We hebben elk van onze instructievideo’s voorzien van een tijdstempel, zodat u de video’s die u wilt bekijken gemakkelijker kunt overslaan.

conclusie

Op het eerste gezicht lijkt het misschien dat iOS 15 niet zo groot is als de vorige paar grote iPhone-software-releases, maar bij nader inzien wordt het duidelijk dat dit niet noodzakelijk het geval is. Dit is slechts een klein deel van de vele, vele nieuwe functies en verbeteringen in iOS 15.

Hoewel de release enkele rare ontwerpbeslissingen bevat, vooral met Safari, is dit een enorm indrukwekkende update, vooral gezien de omstandigheden rond de pandemie.

We komen terug met veel praktische dekking van iOS 15. Wat zijn in de tussentijd je top vijf favoriete iOS 15-functies?

FTC: we gebruiken gelieerde links om inkomsten te genereren. Meer.


Bekijk 9to5Mac op YouTube voor meer Apple-nieuws:

Written By
More from Lesley Curry
Ambassade tour week 1: VR games, drones en corona proof
Coronawise we kunnen heel kort zijn. Er gelden andere regels van Hamburg...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *