Ontwikkelaar Don’t Starve “zal de onafhankelijkheid behouden” aangezien Tencent het meerderheidsbelang koopt

Klei Entertainment, de ontwikkelaar van Don’t Starve, zegt dat Tencent’s aankoop van het meerderheidsbelang de studio niet veel zal veranderen. De indie-gamemakers zullen “volledige onafhankelijkheid” behouden te midden van de nieuwe eigenaar.

In een bericht gedateerd Officieel Clay ForumOprichter en CEO Jimmy Ching bevestigde het nieuws en stelde iedereen gerust dat alles voor het grootste deel zal werken zoals gewoonlijk. “Er zijn een aantal vervelende boekhoudkundige wijzigingen waaraan we ons moeten aanpassen”, schrijft Cheng. “Anders blijf ik de studio exploiteren zoals voorheen, zonder enige verandering in personeel, projecten of andere operaties.”

Cheng legt uit dat Klei naar een aantal verschillende bedrijven keek, en Tencent was het enige bedrijf dat het team in staat zou stellen “het niveau van controle te behouden dat we nodig hebben”. Het enige doel is altijd geweest om ervoor te zorgen dat iedereen in de studio veilig en gelukkig is, en Tencent helpt dat doel te bereiken. “Altijd was het mijn wens om mensen in staat te stellen hun beste creatieve werk te doen, te leren en te groeien, zich geen zorgen te maken over financiën en te genieten van hun leven buiten de studio”, zegt Cheng.

Niets over hoe Klei zich gedraagt ​​in China of in de rest van de wereld zal veranderen, maar Cheng verwacht van de ontwikkelaar Tencent dat hij helpt om aan de behoeften en verlangens van zijn Chinese spelers te voldoen.

Klei presenteerde er nog een in de serie Don’t Starve Tales before Christmas, om de winter vorig jaar te vieren:

READ  Waarom lanceert Rockstar GTA 6 als GTA 5 zo blijft verkopen?

We hebben Don’t Starve als een van de beste survivalgames, en acht jaar later gaat het nog steeds goed. Klei heeft het roguelite Griftlands-deck-building-spel in Early Access uitgebracht in 2019, je kunt het vinden op Stoom hier.

Written By
More from Max Mcgee

Monster Hunter: World wordt op Steam gebombardeerd vanwege een racistische grap in de film

Monster Hunter: World lijdt aan een terugslag vanwege twijfelachtig schrijven in de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *