Oostrands eerste pakketbezorger – Flevopost

Oostrands eerste pakketbezorger – Flevopost

Het eerste pakket Ostrand is gewonnen door de familie Van Putten uit Almyra. De familie nam het pakket in ontvangst namens alle ondernemers uit de oostelijke rand van Dronten.

Het pakket zit boordevol geweldige producten en kortingsbonnen van Oostrand-co-leiders. Het pakket is te winnen door minimaal vijf bedrijven in Oostrand te bezoeken. Ieder bedrijf heeft een vraag. Ook dienen minimaal vijf goede antwoorden gemaild te worden naar: [email protected]. De winnaar wordt tot en met september één keer per maand getrokken uit de inzendingen. Er waren tientallen goede inzendingen voor het eerste pakket van Oostrand.

seizoensgebonden plek

Op camping De Ruimte in Dronten heeft de familie Van Putten al jaren een seizoensspeeltuin. Ontdek en bezoek meer nieuwe bedrijven via de Ontdek Tour. De vragen zijn niet moeilijk, maar wel erg interessant. Wat een variatie is dit op korte afstand van elkaar. We waren echt heel verrast. Voor ons is de fiets een manier om Oostrand te ontdekken, maar volgens de familie Van Putten kan het ook met de auto.

Iedereen kan meedoen. Je hoeft het niet in één dag te doen, maar je kunt er wel meerdere ritten mee maken. Deelnameformulieren zijn verkrijgbaar bij deelnemende bedrijven, VVV’s in de regio en het gemeentehuis in Dronten.

innovatieve toevoeging

Na in 2022 een prachtig stappenplan te hebben ontwikkeld door ruim twee dozijn Oostrand Dronten ondernemers, is er dit jaar een vernieuwende toevoeging om de aandacht te trekken van lokale en regionale bezoekers en de media: Ontdek Tour Oostrand. Hiermee kunnen lokale en regionale bezoekers Oostrand ontdekken en kans maken op een Oostrand arrangement.

READ  Waterbestendig laminaat - Interieurjournaal.com

In samenwerking met ruim twee dozijn bedrijven in de oostelijke rand van Dronten is vorig jaar met Dronten Geeft Jij de Ruimte een plan in werking getreden om de oostelijke rand van Dronten te promoten. Onze regio heeft veel te bieden, er zijn behoorlijk diverse bedrijven en er is volop (boeren)toerisme om uit te proberen, zegt Jimmy Schumacher, mede-eigenaar en eigenaar van Boerderijwinkel Het Witte Erf.

van knoop tot knoop

De fietsroute Oostrand Dronten is daarom vorig jaar speciaal ontwikkeld voor fietsers en leent zich uitstekend om de omgeving nader te verkennen. U kunt van het ene knooppunt naar het andere navigeren en kiezen uit drie themapaden. Onderweg kom je de meest gevarieerde Oostrand tegen. Dit jaar is het uitgebreid met de Ontdektocht – leuk voor het hele gezin. Dat kan op de fiets, maar ook met de auto. Bovendien kun je dit meerdere dagen doen. ‘Oostrand heeft unieke stukjes natuur en biedt geweldig (landbouw)toerisme’, zegt Jamie Schumacher.

Wie het pad volgt, slingert door de oudste Drontense bossen, over en langs dammen en stranden, door een (half)open arctisch landschap met akkers, boomgaarden en veehouderijen. Er zijn boerderijwinkels, een sfeervolle oogsttuin met theeserre en verse melktap, een ambachtelijke brouwerij (bier) en vleesveehouderijen, maar ook kleinere particuliere campings en gezellige restaurants met wisselende terrassen. Fietsroutes zijn op drie manieren verbonden met het “oude” land: via het fietsveer naar Nunspeet, de oude Elborgerbrug naar Elborg en via de Revssloss naar Kampen.

Downloadbaar

Je kunt precies zien wat de baan te bieden heeft en je kunt de baan downloaden op Drontengeventjederuimte.nl/oostrand-van-dronten. Fietsroutes zijn ook verkrijgbaar bij deelnemende bedrijven, gemeentehuizen en VVV’s in de omliggende steden. Deelnemende ondernemers zijn te herkennen aan de gemeenschappelijke Ostrand-standvlag.

READ  Heeft u thuis al een lijst met kandidaten? Klik hier om te zien welke kandidaten uit Drenthe en Groningen meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen (en op welke partijen u kunt stemmen).

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *