Op de overlijdensakte van de vrouw staat COVID-19, ondanks dat ze nooit is getest

Op de overlijdensakte van de vrouw staat COVID-19, ondanks dat ze nooit is getest

De overlijdensakte van een 79-jarige vrouw uit South Carolina zegt naar verluidt dat COVID-19-complicaties hebben bijgedragen aan haar overlijden in juli – maar de familie van de overledene beweert dat ze nooit is getest of besmet met het virus.

Joan Hill stierf op 31 juli terwijl ze thuiszorg kreeg in het Richland County van haar dochter, Hill’s kleindochter, Kimberly Klosterman vertelde WIS News.

Klosterman – die zei dat Hill al jaren aan dementie leed – vertelde het station dat de familie een week later de overlijdensakte van Hill ontving, waarin de ziekte van Alzheimer en COVID-19-complicaties als doodsoorzaak werden vermeld.

‘Dat klopte niet’, zei Klosterman. “Ze was nog nooit voor of na de dood getest, dus ik wist niet zeker hoe dat zelfs op haar overlijdensakte kon worden vermeld.”

Klosterman zei ook dat haar grootmoeder geen tekenen vertoonde van de ziekte die tot haar dood leidde.

‘Ze ademde prima’, zei Klosterman. “Haar longfunctie was tot het einde goed, dus er waren helemaal geen symptomen van COVID.”

Gary Watts, de lijkschouwer die reageerde op de dood van Hill, vertelde WIS dat het coronavirus in haar zaak nooit tegen zijn kantoor is genoemd.

“Toen we het telefoontje aanvaarden, was het een patiĆ«nt met de ziekte van Alzheimer – op dat moment werd er niets over COVID-19 gezegd”, zei hij.

“Het is zeker iets dat moet worden beantwoord over de reden waarom dat is gebeurd, en wie die beslissing heeft genomen, en waarom die beslissing is genomen als er geen indicatie was op het moment van overlijden”, zei Watts

READ  Populair spel onder ons getroffen door grote spamaanval | NU

Omdat Hill onder hospice-zorg was, tekende de arts van de instelling haar overlijdensakte af, aldus het rapport. Onder verwijzing naar privacybeperkingen weigerde de hospice-zorgverlener, Amedisys, commentaar te geven aan WIS over waarom het werd gedaan als Hill nooit een test ontving.

Het is onduidelijk of Hill’s dood in de staatsstatistieken werd geteld als een coronavirusdood of een waarschijnlijke COVID-19-dood.

Written By
More from Aubrey Mason

Sony bevestigt drie PS5-games voor begin 2021, Horizon Forbidden West volgt later

In een nieuwe PS5-advertentie onthult Sony het releaseschema van enkele van zijn...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *