OPPO schakelt de intrekbare achteruitrijcamera voor telefoons in

Oppo heeft een korte video vrijgegeven waarin wordt gehint naar een nieuw type camera-ontwerp voor smartphones. De “zelf ontwikkelde intrekbare camera” van het bedrijf wordt getoond vanaf het lichaam van de telefoon voordat het naar binnen wordt teruggetrokken. De video geeft aan dat het mechanisme waterdicht is en dat het de camera automatisch intrekt als de telefoon valt.

In tegenstelling tot pop-up selfiecamera’s die zichzelf in de telefoon verbergen totdat ze nodig zijn, kan het heen en weer bewegen van de camera op de Z-as gevolgen hebben voor de beeldkwaliteit, hoewel Oppo nog niets heeft beweerd over optische voordelen van dit ontwerp. Het lijkt geen zoomlens te zijn, omdat het eenvoudigweg 50 mm is, maar het zou in theorie de zoomprestaties kunnen helpen verbeteren.

Markeringen op de cameramodule laten zien dat de sensor 1/1,56 inch is en dat de lens 50 mm-equivalent is met een f/2.4-diafragma, wat betekent dat hij ongeveer 2x langer moet zijn dan de hoofdlens van de telefoon. Dit is een veel grotere sensor dan je zou vinden achter een telelens, dus misschien maakt de extra hoogte die mogelijk is door het terugtrekmechanisme dit mogelijk.

Oppo brengt deze video uit voorafgaand aan het jaarlijkse Inno Day-evenement volgende week, waar het bedrijf vaak verschillende concepten en technologie├źn laat zien voordat ze commercieel worden vrijgegeven. Het evenement van vorig jaar verscheen Oprolbare telefoon en augmented reality-bril. Dit jaar viert Oppo Inno Day gedurende twee dagen, 14 en 15 december.

Written By
More from Lesley Curry
Granblue Fantasy vs Vira DLC
Cygames heeft de volgende DLC voor de vechtgame bevestigd Granblue Fantasie vs....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *