Organisatie tevreden met mini-FBK Games in leeg en nat FBK-stadion

Hans Kloosterman noemt het zelf een sleuvenwedstrijd en het is geen alternatief voor de eerder dit jaar afgelaste FBK Games. Nationale en internationale toppers wisten op verschillende afstanden de tijden aan te halen. Sifan Hassan liep een nieuw Europees record op de 10.000 meter.

Corona-coördinator

Vrijwilliger van de FBK Games Bas van der Schaaf liep rond met een oranje vest en was vandaag coronacoördinator. “Ik moet ervoor zorgen dat mensen die met atleten in aanraking komen anderhalve meter afstand houden en gezichtsmaskers dragen. Ook mogen er geen toeschouwers naar binnen. Ondanks de omstandigheden is het toch gezellig.”

“data-revoke =”“>

stijl

Yasmine Abbes was een van de atleten die in actie kwamen. “Als ik ren, hoor ik mijn ouders of mensen op de tribune mijn naam roepen, dat was nu niet het geval. Het was ook bijzonder dat het mijn eerste 1.000 meter was en daarna meteen in zo’n sterk veld.” Britt Roos liep ook de 1.000 meter. “Het was best raar omdat er normaal zo’n leuke sfeer hangt, ik ben blij dat ik weer kon lopen.”

Krassen

De vier EHBO’ers hadden een rustige middag, ze hoefden maar één keer in te grijpen. “We hebben iemand geholpen met een klein schaafwondje over het hoofd en verder niets. Normaal gesproken zijn het stadion en de parkeerplaats volgepakt en hebben we genoeg te doen.”

Livestream

“Die lege tribunes maken nu deel uit van de deal, het is pijnlijk dat de atleten zo goed voorbereid waren en in de stromende regen moesten rennen”, zegt Ellen van Langen, directeur van de FBK Games. “De tribunes waren leeg, maar voor de buis stond hij vol. Duizenden mensen konden via een livestream genieten van de topsport in Hengelo.”

READ  Hier is GoldenEye 007 terug van de grond af in Far Cry 5
Written By
More from Aubrey Mason
NYC staat marsen van Black Lives Matter toe ondanks het verbod op grote evenementen
Burgemeester Bill de Blasio staat demonstranten van Black Lives Matter toe om...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *