Overal slechte poort

Overal slechte poort

Alan Wake is nu beschikbaar voor de Nintendo Switch en hoewel de game is geremasterd voor consoles van de huidige generatie, is dit geen geweldige port.

Toen de beslissing om Alan Wake eerder op de Nintendo Switch uit te brengen officieel werd bevestigd, hoopten de meeste fans dat het een fatsoenlijke poort zou achterlaten, net als No Man’s Sky. Het blijkt dat niet alleen de beelden ernstig worden beperkt op de Nintendo Switch, maar dat de gameprestaties nog steeds moeite hebben om het doel van 30 fps te halen.

Alan Wake draait op 594p op de Nintendo Switch als je in het dock speelt. Dit ziet er wat wazig en lelijk uit als je de game op het grote scherm speelt. Als je overschakelt naar de draagbare modus, daalt de resolutie naar 396p op de Nintendo Switch. Ter vergelijking: de Xbox One-versie draait het spel op 900p met 30 frames per seconde. Alan Wake heeft een doel van 30 fps voor framesnelheid op de Nintendo Switch, maar hij kan het niet helemaal raken of er dichtbij komen.

De Nintendo Switch-versie schommelde vaak tussen 20-30 fps en kwam dichter bij 20-30 fps. Dit ondanks dat de game draait op 720p en 30fps op een oude console zoals de Xbox 360.


De verscherping van de graphics is ook aanzienlijk afgezwakt, wat betekent dat er aanzienlijke verminderingen zijn in schaduwen, texturen, tekenafstand, enz. Het ziet er slechter uit dan de Xbox 360-versie, wat op zich al een groot vraagteken is. De ontwikkelaars hebben zojuist de visuele bezuinigingen doorgevoerd, de resolutie verlaagd en de game enigszins in deze onspeelbare staat gebracht. Er zijn hier veel compromissen en het is zeker niet veelbelovend, want we hebben een aantal zeer veeleisende games op de Nintendo Switch zien draaien, waaronder Doom en No Man’s Sky.

READ  Ubisoft brengt een "veelgevraagde" next-gen-functie naar Far Cry 5 op Xbox Game Pass

Alan Wake is nu beschikbaar voor de Nintendo Switch, maar eerlijk gezegd kun je deze versie van de game het beste vermijden.
Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *