Overheid verbiedt 47 meer Chinese apps in India na TikTok, 58 anderen in juni verboden: rapport

Government Bans 47 More Chinese Apps in India After TikTok, 58 Others Banned in June: Report

De regering heeft 47 Chinese apps in India verboden. Eind juni waren 59 Chinese apps door de overheid verboden om ‘nationale belangen en veiligheid te beschermen’ – inclusief de immens populaire TikTok-app. Nu zijn er bijna 50 meer apps verbannen, omdat ze als klonen van de eerder verbannen apps kunnen werken – de lijst met bepaalde apps die in de nieuwe beslissing zijn verbannen, moet nog worden aangekondigd. Er is echter gemeld dat de aankondiging binnenkort officieel zal plaatsvinden. De overheid verbood eerder apps zoals CamScanner, SHAREit en UC Browser, onder andere. Dat verbod is aangekondigd op grond van artikel 69A van de Wet informatietechnologie.

De 47 apps die door het laatste besluit van de regering zijn verboden, fungeerden als klonen van de 59 apps die vorige maand werden verboden, volgens een tweet geplaatst door DD News. Een rapport van India Today TV, waarin overheidsbronnen worden genoemd, zei dat de regering ook een lijst had opgesteld van meer dan 250 apps die zouden worden onderzocht op eventuele privacy van gebruikers of schendingen van de nationale veiligheid.

Er wordt aangenomen dat sommige Chinese topgame-apps, waaronder PUBG Mobile, deel zouden uitmaken van de nieuwe lijst met verboden apps. De regering moet de details van de ontwikkeling echter nog vrijgeven.

Het eerdere verbod werd opgelegd aan populaire apps, waaronder TikTok, SHAREit, UC Browser, Helo en WeChat, onder anderen. De regering had telco’s opdracht gegeven om de toegang tot al die apps en hun gerelateerde websites te blokkeren kort nadat ze het besluit openbaar had aangekondigd via een persbericht. Het gaf Apple en Google ook opdracht om de verboden apps uit hun respectievelijke app-winkels in het land te verwijderen.

READ  Op camera, vuistgevecht op luchtvaartmaatschappij nadat twee passagiers weigeren maskers te dragen

Waarom stijgen de smartphoneprijzen in India? We bespraken dit op Orbital, onze wekelijkse technologiepodcast, waarop je je kunt abonneren Apple Podcasts, Google Podcasts, of RSS, download de aflevering, of druk op de afspeelknop hieronder.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *