Eerste partij Rafales verlaat Frankrijk, zal woensdag in India landen

NDTV News

India Rafale Deal: De Indiase ambassadeur in Frankrijk had contact met de Indiase piloten van de Rafale-jets.

New Delhi:

De eerste batch van vijf Rafale-vliegtuigen is vandaag uit Frankrijk gevlogen en zal op woensdag 29 juli in India aankomen, wanneer de straaljagers officieel zullen worden ingewijd en zich zullen aansluiten bij de vloot van de Indiase luchtmacht in Haryana’s Ambala. De straaljagers, gebouwd door de Franse luchtvaartfirma Dassault, vertrokken vandaag vanaf de vliegbasis Merignac in het Zuid-Franse Bordeaux.

De vijf vliegtuigen zullen de eerste tranche zijn van de 36 vliegtuigen die India uit Frankrijk heeft gekocht in een intergouvernementele deal van Rs 59.000 crore in 2016.

Twaalf IAF-piloten en leden van de technische bemanning zijn volledig opgeleid in de Rafale-straaljagers.

Het Rafale-vliegtuig zal een afstand van bijna 7.000 km van Frankrijk tot India afleggen met lucht-naar-lucht-bijtanken en een enkele stop op een Franse vliegbasis in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

“De levering van tien vliegtuigen is op schema voltooid. Vijf blijven terug in Frankrijk voor het trainen van Mission. De levering van alle zesendertig vliegtuigen zal op schema zijn tegen het einde van 2021”, zei de Indiase ambassade in Frankrijk in een verklaring.

De Indiase ambassadeur in Frankrijk, Jawed Ashraf, had contact met de Indiase piloten voordat ze vertrokken uit Frankrijk.

READ  SEC veroordeelt 'onaanvaardbaar' fangedrag bij Tennessee-Ole Miss match

“Bon Voyage: Indiase ambassadeur in #France communiceert met de Indiase piloten van de Rafale. Feliciteert en wenst hen een veilige vlucht naar India met één enkele vlucht”, twitterde de Indiase ambassade in Frankrijk.

De Rafale straaljagers zijn in staat om een ​​reeks zeer effectieve wapens te vervoeren, waaronder de Meteor lucht-lucht raket en Scalp kruisraket.

De Rafale-jets zullen worden geleverd met verschillende India-specifieke aanpassingen, waaronder Israëlische op helmen gemonteerde displays, radarwaarschuwingsontvangers, low-band jammers, 10 uur vluchtgegevensregistratie, infrarood zoek- en volgsystemen.

De luchtmacht heeft de benodigde infrastructuur klaargemaakt om de straaljagers in haar opstelling te verwelkomen.

Minister van Defensie Rajnath Singh hield vorige maand een telefonisch gesprek met zijn Franse tegenhanger Florence Parly, die verzekerde dat de levering van de eerste partij vliegtuigen volgens plan zou plaatsvinden ondanks de coronaviruspandemie.

De jets werden door Dassault aan India overgedragen en werden in Frankrijk bewaard als onderdeel van een trainingsprogramma voor piloten en technici van de Indiase luchtmacht.

Afgelopen oktober was Rajnath Singh op een driedaagse tournee naar Frankrijk geweest om deel te nemen aan het overdrachtsevenement in een faciliteit van Dassault Aviation in het Merignac-gebied van Bordeaux, op ongeveer 590 km van Parijs. Singh had een vlucht van 20 minuten in het vliegtuig genomen nadat hij een pooja.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *