Overheidspanel om onderzoeken tegen 3 Gandhi Family Trusts af te handelen

NDTV News

Familie Gandhi vertrouwt: Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een interministerieel comité gevormd

Hoogtepunten

  • Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een interministeriële commissie gevormd
  • De onderzoeken zullen gericht zijn op de inkomstenbelasting en buitenlandse donatieregels
  • Het Congres zegt dat alle accounts zijn gecontroleerd en dat ze geen enkele misstand hebben ontkend

New Delhi:

Drie trusts die verband houden met de Gandhi-familie zullen worden onderzocht op vermeende financiële misstanden, zei de regering vandaag. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een interministeriële commissie gevormd om het onderzoek naar vermeende schending van de inkomstenbelasting en buitenlandse schenkingsregels door de Rajiv Gandhi Foundation, Rajiv Gandhi Charitable Trust en Indira Gandhi Memorial Trust, de woordvoerder van het ministerie, te tweeten.

Het onderzoek zal zich richten op de vermeende schending van wetten zoals de Prevention of Money Laundering Act (PMLA), Income Tax Act, Foreign Contribution (Regulation) Act van de familie Gandhi, aldus een tweet van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De speciale directeur van het directoraat Handhaving zal de commissie leiden, aldus de tweet.

De Rajiv Gandhi Foundation is opgericht in juni 1991 en de Rajiv Gandhi Charitable Trust in 2002; beide staan ​​onder leiding van congrespresident Sonia Gandhi, de vrouw van de voormalige premier die in 1991 werd vermoord.

Het congres noemde het onderzoek “politieke vendetta”, samen met recente stappen om de overheidsbungalow van Priyanka Gandhi Vadra te annuleren en de lopende National Herald-zaak waarin Sonia Gandhi en Rahul Gandhi worden onderzocht op beschuldigingen dat ze partijgelden misbruikten voor persoonlijk gewin.

‘Het Indiase Nationale Congres en zijn leiders zullen niet worden geïntimideerd door de laffe daden en de blinde heksenjacht door een paniekerige Modi-regering. De wilde en verraderlijke haat tegen de BJP van het Congresleiderschap ontvouwt zich elke dag op een gênante en lelijkere manier … Onze vastberadenheid om de regering verantwoording af te leggen aan de bevolking van India en om te spreken voor de behoeftigen, de kansarmen en de onderdrukten, zal alleen maar worden versterkt door deze wanhopige acties van een regering die te versteend is om haar eigen volk te antwoorden, ‘zei het congres.

READ  De nieuwe Persona 5 koninklijke update voor Switch lost het vervelende schermprobleem op

De heersende BJP zei dat het onderzoek “een natuurlijk resultaat” was van informatie die in het publieke domein naar buiten was gebracht en dat de regering van premier Narendra Modi zich inzet voor transparantie.

Vorige maand beschuldigde de BJP het congres van “brutale fraude” in verband met de trusts, en beweerde dat de regering van Manmohan Singh, toen ze aan de macht was, geld van het National Relief Fund van de premier aan de Rajiv Gandhi Foundation had geschonken.

“PMNRF, bedoeld om mensen in nood te helpen, schonk in UPA-jaren geld aan de Rajiv Gandhi Foundation. Wie zat er in het PMNRF-bestuur? zorgen maken over transparantie ‘, had BJP-president JP Nadda gezegd.

De regeringspartij beweerde ook dat de stichting in 2005 geld van de Chinese ambassade had ontvangen, als tegenwicht tegen de dagelijkse aanvallen van het congres en Rahul Gandhi op de grensclash van 15 juni met China. “Heeft de toenmalige UPA-regering steekpenningen van de Chinezen aangenomen? Is het niet waar dat de stichting na deze schenking een vrijhandelsovereenkomst met China heeft aanbevolen, die sterk ten gunste van de Chinezen was gericht”, vroeg minister van Wet Ravi Shankar Prasad .

De BJP beweerde ook dat Manmohan Singh in zijn begrotingstoespraak in 1991 als minister van Financiën Rs 100 crore had toegewezen aan de Rajiv Gandhi Foundation.

Naast Sonia Gandhi bestaat het bestuur van de Rajiv Gandhi Foundation uit Rahul Gandhi, Priyanka Gandhi Vadra, P Chidambaram en Manmohan Singh.

Het congres heeft de aantijgingen verworpen en noemt ze een poging om de aandacht af te leiden van de manier waarop de regering de crisis in China aanpakt.

READ  College Football Bowl Games 16 december - Bahama's Bowl, Cure Bowl | Hoe te kijken, channelen, uitzenden, previewen, voorspellen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *