Gebaar uit het ‘Call of Duty’-spel getrokken te midden van zorgen over haatsymbolen

Gebaar uit het 'Call of Duty'-spel getrokken te midden van zorgen over haatsymbolen

Spelers in het populaire schietspel ‘Call of Duty: Modern Warfare’ zullen niet langer kunnen vieren met een ‘OK’-gebaar vanwege het gebruik als haatsymbool, volgens een rapport.

De Amerikaanse ontwikkelaar van videogames Infinity Ward heeft het gebaar stilletjes uit het spel verwijderd uit bezorgdheid over het gebruik ervan door racistische rechtsextremisten meldde de Independent.

Noch Infinity Ward noch uitgever Activision hebben de reden voor het verwijderen van het gebaar bevestigd, wat een populaire manier was voor interactieve spelers om het einde van een winnende missie te vieren.

Het gebaar is nu vervangen door een emote die ‘crush’ heet, meldde het persbureau.

Het gebruik van het “OK” -gebaar als haatsymbool dateert van 2017 toen het grip kreeg op sociale-mediasite 4chan, meldde de Independent.

Leden van de zogenaamde ‘alt-right’ worden vaak vastgelegd op foto’s die het gebaar uitvoeren.

Het OK-symbool is beschreven door de Anti-Defamation League als ‘een oprechte uiting van blanke suprematie’, maar de organisatie merkt op dat ‘ervoor moet worden gezorgd dat er geen conclusies worden getrokken over de intentie achter iemand die het gebaar heeft gebruikt’, meldde de krant.

Op 6 juni kondigde Infinity Ward op Twitter aan: “Er is geen plaats voor racistische inhoud in onze game. Dit is een inspanning die we zijn begonnen met de lancering en we moeten het beter doen. We vaardigen duizenden dagelijkse verboden uit voor racistische en op haat georiënteerde namen. Maar we weten dat we meer moeten doen. ‘

Het bedrijf zei ook dat het extra middelen zou toevoegen om racistische inhoud te volgen en te identificeren, extra rapportagesystemen zou toevoegen om het aantal uurverboden te verhogen en de beperkingen op naamsveranderingen te verbeteren.

READ  Epic Games overweegt een Fortnite-film en andere video's te maken

Written By
More from Aubrey Mason
De beste Nintendo Switch-spellen voor vliegtuigreizen in 2022
Afbeelding: De zwervende band Wanneer de Nintendo Switch gelanceerd in 2017, beloofde...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *