Owen Farrell geschorst: hoeveel wedstrijden zal de aanvoerder van Engeland missen na zijn rode kaart tegen Wales?

Owen Farrell geschorst: hoeveel wedstrijden zal de aanvoerder van Engeland missen na zijn rode kaart tegen Wales?

Owen Farrell zou de openingswedstrijden van de Rugby World Cup kunnen missen nadat de aanvoerder van Engeland in Twickenham uit het veld was gestuurd tegen Wales.

Farrell kreeg aanvankelijk een gele kaart na direct en krachtig schoudercontact met het hoofd van Tyne Basham nadat hij de aanvaller uit Wales probeerde aan te pakken, waarbij scheidsrechter Nica Amachukele het incident onder de loep nam.

Geel werd later opgewaardeerd naar rood door wedstrijdofficial Brian McNeese op televisie, terwijl Farrell door de tunnel liep nadat hij was weggestuurd.

George Ford zei: “Hij is een leider.” Amazon Prime Over zijn reactie op de rode kaart van zijn aanvoerder na een spannende 17-19 overwinning op Wales. “We zullen voor hem blijven, wat de situatie ook is. Hij is enorm voor ons, de manier waarop hij ons elke dag leidt, hij speelt op het randje, natuurlijk doet hij dat, maar dat is waarom hij onze aanvoerder is.”

“Eén ding is zeker, we zullen onze beste voorbereiding hebben en zijn van plan om de wedstrijd te winnen. We werken twee of drie keer per week op hoogte.” [of tackle]. Er gaat iemand ten onder… Twee man, er zijn te veel ongelukkige gebeurtenissen. We oefenen het elke week.”

World Rugby experimenteert met het “TMO-bunker”-systeem tijdens de Summer Nations-serie, en gele beoordeling buiten het veld zal waarschijnlijk ook worden geïmplementeerd tijdens het najaarstoernooi in Frankrijk.

READ  Sony Direct PS5-voorraad is uitverkocht - voorraad kan hierna worden verwacht

Gezien de disciplinaire geschiedenis van Farrell en de aard van het incident, is het waarschijnlijk dat Farrell een schorsing krijgt die hem zou kunnen uitsluiten van ten minste enkele World Cups.

De fly-half kreeg in januari een schorsing van drie wedstrijden na een zware tackle voor Al Arab. Hij kreeg aanvankelijk een penalty van vier wedstrijden, die werd teruggebracht tot drie nadat Farrell het interventieprogramma voor rugbycoaching had bijgewoond, informeel bekend als de “Intervention School”.

(Getty-afbeeldingen)

Het is onwaarschijnlijk dat die optie deze keer voor Farrell beschikbaar zal zijn, aangezien een disciplinair panel waarschijnlijk halverwege volgende week bijeenkomt om te bepalen of het incident een schorsing verdient.

Na ook een schorsing van vijf wedstrijden te hebben gekregen in 2020 en een schorsing van twee wedstrijden in 2016, is het waarschijnlijk dat eventuele schorsingen niet significant zullen worden verminderd na verzachting.

Hoewel de exacte straf pas na een hoorzitting duidelijk zal zijn, zal het type tackle dat Farrell, die zijn arm niet leek te verdraaien, over het algemeen resulteren in een startpunt van zes wedstrijden.

Engeland heeft nog twee opwarmwedstrijden voordat ze op 9 september aan hun toernooi tegen Argentinië in Marseille beginnen.

Bij het ingaan van de eerste helft assisteerde hij Jacques van Poortvliet nadat het leek alsof hij een ernstige beenblessure had opgelopen. Een mogelijke schorsing zou Steve Borthwick op zoek kunnen doen gaan naar een nieuw partnerschap als vleugelverdediger met het WK op minder dan een maand afstand.

De Engelse baas benadrukte het belang van drie opties in specialistische rollen toen hij maandag zijn 33-koppige selectie voor het WK onthulde.

READ  Call of Duty: de voorhoedespeler vertrapt het andere team met een kleine tank

“Uiteindelijk kennen we de exacte scenario’s hoe dan ook nog niet”, zei Steve Borthwick. “Het wordt waarschijnlijk één disciplinaire hoorzitting en die wordt onderzocht en geëvalueerd, dus we zullen zien.

“Wat er nu gaat gebeuren, is dat we onderworpen zullen worden aan disciplinaire maatregelen. We zullen afwachten wat daarvan komt. Er zal de komende maanden aanpassing nodig zijn”, zei ik bij de aankondiging van de 33 – jaar oud Als er iets verandert, passen we ons aan.

(VADER)

“Op dit moment zou het verkeerd zijn als ik commentaar zou geven op een individueel incident. We staan ​​volledig achter het werk om spelers aan te spreken en lengte aan te pakken.”

Farrell’s teamgenoten Henry Arundell, Ellis Gingee en Freddy Steward kregen ook geel tijdens een drukke avond voor Amachokele, die ook Cards to Wales Tommy Revell en Adam Bird heeft geproduceerd.

Ondertussen is Basham niet teruggekeerd, nadat hij het veld had verlaten om de hoofdwond na het ongeval te beoordelen.

zei oud-speler van Engeland Topsy Ojo Amazone“Er komt een schorsing aan, we weten niet voor hoe lang. Hij is geen vuile speler, maar er zijn een paar gevallen zo dicht bij de streep.”

“Er is daar niet genoeg opluchting, hij zal een tijdje out zijn. De hoop is dat hij niet het hele WK zal missen, hij zal geschorst worden. We zullen moeten afwachten hoe lang het zal duren.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *