Owensboro game-ontwikkelaar Seth Fulkerson blaast nostalgie nieuw leven in met een retro-geïnspireerde gaming-parel

Owensboro game-ontwikkelaar Seth Fulkerson blaast nostalgie nieuw leven in met een retro-geïnspireerde gaming-parel

Arzette: The Jewel of Faramore wordt de spirituele opvolger van vele klassieke videogamefavorieten zoals Legend of Zelda, Super Mario Brothers en anderen uit het begin van de jaren negentig, en aan het roer staat Owensboro-game-ontwikkelaar Seth Fulkerson.

Fulkerson zei dat het zijn droom was om zijn eigen spel te maken sinds hij 12 was, vooral in dezelfde geest als de oude spellen uit zijn kindertijd.

Arzette is een actieplatformgame waarin spelers vijanden verslaan, podia verkennen en power-ups en andere attributen verzamelen die doen denken aan games uit die tijd. Het Kingdom of Faramore, de setting voor de game, bevat handgetekende achtergronden die zijn gemaakt door verschillende artiesten, waaronder Rob Dunlavey, die eerder werkte aan een van de games die Arzette inspireerde.

“Het heeft een unieke stijl met tekenfilmscènes – ik zou het een gezinsvriendelijk throwback-spel willen noemen”, zei Fulkerson.

Hij zei dat als mensen klassieke avonturen uit het verleden leuk vonden, de game helemaal in hun straatje lag.

Dit was niet de eerste game waar Fulkerson aan had gewerkt, want hij maakte een fan-remake van een game uit de jaren 90 die Arzette wat aandacht trok. Hij zei dat de ontwikkeling van de game eind 2020 begon via zijn ontwikkelaarsbedrijf Seedy Eye Software en een samenwerking met Limited Run Games als uitgever.

Door samen te werken met Limited Run Games, zei hij dat ze behoorlijk geïnteresseerd waren geraakt in het project, wat hem verbaasde dat de game had ontvangen.

“Het was absoluut een droom die uitkwam. Het was veel geluk en hard werken”, zei hij. “Ik had echt nooit gedacht dat dit soort dingen mij zou overkomen. Ik zou het gewoon willen.”

READ  De Clippers bereiden zich voor om Kawhi Leonard op te nemen voor de eerste wedstrijd tegen de Mavs

Fulkerson zei dat de game geen releasedatum heeft en dat ze er nog steeds aan werken om het af te maken, in de hoop het tegen het einde van het jaar te lanceren.

De game zal beschikbaar zijn op PlayStation 4 en 5, Xbox Series S/X, Steam en Switch.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *