Phil Spencer zegt dat Xbox op andere VR-headsets kan verschijnen

door
Cole Travis
in het algemeen | 19 juli 2021

Virtual reality vindt nog steeds langzaam zijn weg naar de mainstream, waarbij veel bedrijven springen op het vooruitzicht van virtual reality-software. De benchmark van Valve is een van de beste PCVR-headsets, terwijl Oculus de meer betaalbare weg kiest met de Oculus Quest, die fungeert als een op zichzelf staand product waarvoor geen pc nodig is. Sony deed zelfs mee aan de actie, waarbij het bedrijf koptelefoons maakte voor zijn PlayStation-consoles, hoewel de gamebibliotheek in de Playstation Store blijft. Met een nieuwe reeks consoles en een nieuwe headset die naar de zeer krachtige PS5 komt, kan worden gezegd dat het bedrijf andere VR-giganten een run voor hun geld geeft. Maar Xbox is niet in de race en volgens Phil Spencer zijn ze niet van plan om zich bij hem aan te sluiten.

tijdens de Een beetje grappige gamescastPhil Spencer verscheen in de show en sprak over de mogelijkheid om VR op Xbox te zetten, waarbij hij opmerkte dat het gamebedrijf niet op zoek is naar een officiële Xbox VR-headset. Het is vreemd om dat te horen, aangezien het bedrijf in het verleden VR heeft genoemd, evenals het feit dat Microsoft al een tijdje AR-headsets maakt. Hoewel deze bedoeld zijn voor zakelijk gebruik, kunnen ze worden gedaan om een ​​goede VR-ervaring te bieden voor games in Xbox Family.

Phil Spencer vervolgde het onderwerp door te vermelden hoe een headset zijn perceptie van het platform veranderde. “Omdat het specifiek betrekking heeft op VR, is Quest 2 de beste ervaring die ik heb gezien. En ik denk dat het onbeperkte gebruiksgemak ervan niet vereist dat ik op enigerlei wijze verbonden ben met een Xbox, dus als ik kijk naar een scenario als dat, ik denk dat ik bij XCloud denk aan de Xbox Live-community, en ik denk aan andere dingen over hoe we inhoud naar een dergelijk scherm kunnen brengen.”

READ  Cross-play in- of uitschakelen op Xbox One, Series X, Series S.

Dit is een interessant inzicht in de VR-scene, aangezien xCloud nieuwe inzichten kan bieden in de manier waarop spelers VR-content ervaren, zoals ze eerder deden. Oculus heeft een Xbox One-app waarmee gamers games op een virtueel scherm kunnen streamen, waardoor gamers hun game in realtime op schaal kunnen ervaren. Met xCloud en hoe goed het werkt op andere apparaten, kan het echter mogelijk zijn dat een versie van Xbox Game Pass naar VR komt, op dezelfde manier als de Xbox One-streaming-app van Oculus.

xCloud kan ook worden gebruikt om Xbox VR-titels te maken en de resolutie te verhogen op hoofdtelefoons met een laag vermogen, zoals de Oculus Quest 2. Net zoals Netflix virtual reality in hun opstelling kan integreren, zal Xbox er rekening mee moeten houden dat de meerderheid van de VR-bezitters bezit een Oculus Quest en veel daarvan gebruiken de Oculus Quest-hoofdtelefoon voor eigenaren als een apart product. Dit betekent dat Xbox-content specifiek moet zijn voor de headset. Met de kracht van xCloud kan gaming zo gemaakt worden dat het er niet alleen beter uitziet, maar ook als een tweede krachtbron fungeert voor stand-alone hoofdtelefoons zoals de Oculus Quest 2.

Aan de andere kant noemde Phil Spencer nog een ander stukje informatie tijdens de podcast. “Of we nu zoiets doen door middel van partnerschappen met de eerste partij of de derde partij, het is een soort tweede stap om dat te doen, we denken dat de games die we momenteel hebben die we op ons platform kunnen draaien daar zullen werken.”

READ  EA biedt een tijdelijke oplossing voor Xbox One, PS4 en pc-glitch

Hierdoor kunnen Xbox-games beschikbaar komen op PCVR. Hoewel er geen VR-poorten zijn, kan er nieuwe inhoud worden getoond in de VR-scene voor partnerschappen via Steam of Oculus, waarbij opgemerkt wordt dat Xbox bereid is enkele van zijn titels, zoals Halo en Sea of ​​​​Thieves, in de Steam-winkel te plaatsen. Naarmate de koopconcurrentie tussen console en pc vervaagt en sommige Playstation-titels ook hun weg naar Steam vinden, zou in de toekomst misschien meer VR-content van alle studio’s in dit VR-landschap kunnen worden opgenomen.

Written By
More from Vanessa Hale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *