Piloten van Air India zeggen dat loonsverlagingen wanhopig kunnen worden, extreme handelingen te midden van een pandemie van het coronavirus

Piloten van Air India zeggen dat loonsverlagingen wanhopig kunnen worden, extreme handelingen te midden van een pandemie van het coronavirus

Air India voert vluchten uit onder het Vande Bharat-programma om gestrande Indianen terug te brengen. (Het dossier)

New Delhi:

Ongeveer 60 piloten van Air India die repatriëringsvluchten uitvoeren om in het buitenland gestrande Indianen terug te brengen, zijn positief getest op coronavirus, zei de luchtvaartmaatschappij in een brief aan de regering.

De Vande Bharat-missie om indianen te repatriëren kwam ‘met een hoge prijs te betalen voor degenen aan de frontlinie. Vanaf dat moment zijn ten minste zestig piloten Covid-positief getest’, hebben de meeste piloten van de nationale luchtvaartmaatschappij in de brief geschreven gericht aan minister van Burgerluchtvaart Hardeep Puri.

‘Dit heeft een’ vernietigend effect ‘gehad op hun familieleden’, zei de brief, waarin hij protesteerde tegen het besluit van de regering om de salarissen van piloten drastisch te verlagen.

Het besluit van de regering om het salaris van piloten met 75% te verlagen is “discriminerend, onevenredig en willekeurig en kan een desastreuze psychologische impact hebben die ‘wanhopige en extreme handelingen’ kan veroorzaken, zoals in het verleden herhaaldelijk herhaaldelijk is bewezen”. waarschuwde de senior piloten.

De luchtvaartmaatschappij heeft donderdag een verklaring afgelegd dat, in tegenstelling tot andere luchtvaartmaatschappijen die een groot aantal werknemers hebben ontslagen, geen enkele werknemer van Air India zijn baan zal verliezen.

“Recente beslissingen van het Air India-bestuur met betrekking tot de rationalisering van de personeelskosten werden vanavond besproken tijdens een bijeenkomst op het Ministerie van Burgerluchtvaart. De bijeenkomst herhaalde dat, in tegenstelling tot andere luchtvaartmaatschappijen die een groot aantal van hun werknemers hebben ontslagen, geen enkele medewerker van AirIndia zal worden ontslagen ‘, zei de nationale luchtvaartmaatschappij op Twitter.

READ  Nintendo biedt gratis proefversies van Switch Online aan, als je er eerder een hebt gebruikt (VS)

“Er is geen verlaging van het basissalaris, DA (toelage) en HRA (huurtoeslag) van welke categorie werknemers dan ook. De rationalisatie van toelagen moest worden doorgevoerd vanwege de moeilijke financiële toestand van de luchtvaartmaatschappij die werd verergerd. door COVID-19 ‘, zei Air India.

De vliegende bemanning wordt betaald op basis van het werkelijke aantal gevlogen uren, voegde het eraan toe.

“Naarmate de binnenlandse en internationale activiteiten zich uitbreiden tot het niveau van vóór COVID en de financiële positie van Air India verbetert, zal de rationalisatie van emissierechten worden herzien”, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Air India heeft een schuld van ongeveer Rs 70.000 crore. De regering heeft geprobeerd de luchtvaartmaatschappij te verkopen, maar tot nu toe is er geen deal gesloten.

Piloten van Air India waren de eersten die naar Wuhan vlogen om gestrande Indianen te redden en voeren nu vluchten uit onder het Vande Bharat-programma om gestrande Indiase staatsburgers uit een groot aantal landen over de hele wereld terug te halen.

Meer dan 7,73,000 Indianen zijn teruggekeerd van over de hele wereld. ‘Het zal altijd ons streven zijn om elke gestrande Indiaan een helpende hand toe te reiken’, zei de minister.

Op 16 juli zei Hardeep Puri: “Je moet beslissen of je wilt dat Air India overleeft of dat je dit wilt doen. Als Air India wil inpakken, krijgt geen van hen een baan. Vandaag is er een overschot van vliegtuigen en getrainde mensen beschikbaar. “

De minister rechtvaardigde het besluit van Air India om bepaalde werknemers maximaal vijf jaar met verlof te sturen.

READ  De games van 2021: Ratchet & Clank: Rift Apart

Air India had gezegd dat de financiële situatie zeer uitdagend is vanwege de coronaviruspandemie en dat het verlof zonder salaris voor werknemers een “win-win” is voor zowel hen als het management.

Reisbeperkingen in India en andere landen om COVID-19 te bestrijden, hebben luchtvaartmaatschappijen niet alleen in het hele land, maar over de hele wereld zwaar getroffen. Alle luchtvaartmaatschappijen in India hebben kostenbesparende maatregelen genomen, zoals loonsverlagingen, verlof zonder salaris en het inkrimpen van het personeel.

Written By
More from Aubrey Mason
Volgende Forza Motorsport Multi-Generation, de eerste in-game ontwikkelde webscreenshots
Eerder vandaag dook een gerucht op dat aangeeft dat Forza Motorsport in...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *