Pixel 8 Pro-lek toont Tensor G3-specificaties

Pixel 8 Pro-lek toont Tensor G3-specificaties

Het retaillek eerder vandaag, dat zorgde voor een nieuwe unboxing/hands-on van de Pixel 8 Pro, is nu verantwoordelijk voor het onthullen van de belangrijkste specificaties van de Tensor G3.

Gedeeld met M. Brandon Lee, lekt de app voor hardwarespecificaties (die draait op de Pixel 8 Pro) dat de Tensor G3 een 1+4+4-indeling heeft, in afwijking van de 2+2+4 van de afgelopen twee generaties. Gebouwd op een 4 nm-proces, geklokt op 2,91 GHz vandaag, is de Cortex-X3 ontworpen als een grote kern/vlaggenschip.

In het midden bevinden zich vier Cortex-A715-kernen (geklokt op 2,37 GHz), waarbij Arm eerder prestaties prees die overeenkomen met die van de Cortex-X1. Ten slotte zijn de vier “kleine” Cortex-A510-kernen (1,7 GHz) een upgrade van Google’s gebruik van de Cortex-A55 sinds de originele Tensor-chip.

De ‘Mali-G715’ wordt vermeld als de GPU, terwijl een eerder gerucht zei dat het een Immortalis-variant is (gebaseerd op een aantal kernen van 10) die op hardware gebaseerde ray tracing ondersteunt. daar Nog een “Mali” -versie Die alleen shading met variabele snelheid ziet (met 7-9 cores) voor “significante” energiebesparingen en “verbetering van de spelprestaties.”

Er zijn diverse screenshots gedeeld over de camera, maar houd er rekening mee dat apps deze specificaties niet altijd correct lezen. Elders wordt een ‘Goodix’-vingerafdruksensor vermeld.

Het valt nog te bezien hoeveel details Google zal geven voor de Tensor G3 tijdens het lanceringsevenement en in de daaropvolgende dagen. Het bedrijf is historisch gezien afgestapt van het verstrekken van gedetailleerde specificaties in algemene marketing, maar heeft simpelweg benadrukt wat de chip mogelijk maakt op de software/AI-interface. Het zal interessant zijn om te zien of deze situatie verandert wanneer Google TSMC gaat gebruiken met de Tensor G5.

READ  Het automatisch schakelen van AirPods in iOS 14 is vervelend. Hier leest u hoe u het uitschakelt

Meer over Pixel 8:

FTC: We gebruiken automatische partnerlinks om inkomsten te genereren. meer.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *