PlayStation-regisseur denkt dat virtual reality pas over jaren groot zal zijn | NU

Jim Ryan, de directeur van PlayStation, verwacht dat het jaren zal duren voordat virtual reality (VR) een waardig onderdeel van de entertainmentwereld is. “Ik denk dat de toekomst van VR nog wel even zal duren”, zegt hij in gesprek met De Washington Post.

“PlayStation gelooft in VR. Sony gelooft in VR en we zijn er vast van overtuigd dat VR ooit een waardig aspect van interactief entertainment zal zijn ”, aldus Ryan. ‘Zal het dit jaar zijn? Nee. Zal het volgend jaar zijn? Nee. Maar zal het punt ooit komen? Dat geloven we.’

Sony zette in 2016 de eerste stappen op het gebied van virtual reality met de introductie van de PlayStation VR (PSVR). De VR-bril, die werkt met de PlayStation 4, concurreerde destijds vooral met de HTC Vive en de Oculus Rift.

Tegen De Washington Post Ryan zegt dat PlayStation plannen heeft voor een adapter waarmee PSVR ook op de PlayStation 5 kan worden gebruikt. De nieuwe gameconsole van Sony komt in november uit. Sony heeft nog geen plannen bekendgemaakt om een ​​aparte VR-headset voor de PS5 uit te brengen.

“We zijn erg blij met de ervaring die we hebben opgedaan met PlayStation VR”, vertelde Ryan aan de krant. “We kijken ernaar uit om te zien waar dat ons in de toekomst naartoe brengt.”

READ  Mario Kart 9 zou de favoriete functie van fans hebben teruggebracht
Written By
More from Aubrey Mason
Sakurai kijkt terug op elke Super Smash Bros.-jager. Onthult in een nieuwe blogpost
Foto: Nintendo Super Smash Bros. Kreeg haar ultieme DLC-stempel afgelopen oktober in...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *