PM In Ayodhya Tomorrow, A Look At Plan For Grand Ram Temple Ceremony

Ayodhya Ram Temple: PM Modi en vier andere personen zullen op het podium staan ​​voor het mega-evenement dat wordt georganiseerd

Ayodhya:

Premier Narendra Modi zal morgen waarschijnlijk ongeveer drie uur in Ayodhya doorbrengen, waar hij baanbrekende rituelen zal uitvoeren voor een Ram-tempel.

PM Modi en vier andere personen zullen op het podium staan ​​voor het mega-evenement dat wordt georganiseerd in het midden van de strijd van het land tegen het coronavirus.

De premier zal morgenochtend met een speciale vlucht Delhi verlaten en na aankomst in Lucknow per helikopter naar Ayodhya vliegen, ongeveer 125 km verderop. De helikopter landt op een helikopterplatform in een universiteit in de heilige stad Uttar Pradesh aan de oevers van de rivier de Saryu.

Het eerste bezoek van PM Modi is aan de Hanumangarhi-tempel, waar hij naar verwachting 10 minuten zal bidden.

Volgens de vertrouwensfunctionarissen van Ram Temple zal PM Modi doorgaan naar Ram Janmabhoomi of de plaats van de tempel, waarvan duizenden toegewijden geloven dat dit de plek was waar Lord Ram werd geboren. Hij zal gebeden aanbieden aan “Ram Lalla” of het idool van baby Ram voordat hij naar het podium gaat waar de baanbrekende ceremonie zal plaatsvinden.

De premier zal een zilveren steen van 40 kg leggen om het begin van de bouw van de Ram-tempel te symboliseren, die de kern vormt van de heersende BJP’s ideologie en poll-beloften. Een campagne voor de tempel markeerde de opkomst van de partij in de nationale schijnwerpers in de jaren negentig.

Religieuze rituelen voorafgaand aan het evenement begonnen gisteren.

READ  Het meest spookachtige herenhuis van Ierland waar 'de duivel' woonde, is te koop

Er zijn barricades en alleen diegenen die uitnodigingen met een beveiligingscode hebben ontvangen – ongeveer 175 gasten – zullen worden toegelaten tot de “Bhoomi Pujan” -ceremonie.

Een dozijn priesters verrichtten maandag gebeden opgedragen aan Lord Ganesh en andere godheden die verbonden waren met Lord Ram en Sita.

Onder de 175 genodigden voor de functie van morgen zijn 135 priesters en spirituele leiders.

Iqbal Ansari, een procesadvocaat in het decennia-oude tempelmoskee-geschil, was de eerste die werd uitgenodigd. ‘Ik zal er zeker bij zijn. Het geschil is nu voorbij na de uitspraak van de rechtbank’, zei de heer Ansari. Zijn vader Hashim Ansari, de oudste procespartij in de zaak, stierf in 2016.

De plechtigheid wordt live uitgezonden door de landelijke omroep Doordarshan.

De Ram-tempel zal worden gebouwd na jaren van geschil over de 2,77 hectare grote plaats waar de 16e-eeuwse Babri-moskee stond voordat hij in 1992 werd verwoest door hindoe-activisten die geloofden dat hij was gebouwd op de ruïnes van een oude tempel die de geboorteplaats van Lord Ram markeert.

In november zei het Hooggerechtshof dat de site zou worden overgedragen voor de bouw van een tempel en dat een alternatieve site van vijf hectare aan moslims zou worden gegeven.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *