Grote klap voor Indiase IT-professionals: Donald Trump tekent order dat het inhuren van H1-B-visumhouders voor federale contracten verbiedt

Grote klap voor Indiase IT-professionals: Donald Trump tekent order dat het inhuren van H1-B-visumhouders voor federale contracten verbiedt

De Amerikaanse president Donald Trump tekent een uitvoerend bevel om ervoor te zorgen dat de federale regering leeft volgens een zeer eenvoudige regel: Huur Amerikaans.Reuters

In een enorme klap voor Indiase IT-professionals die de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten in de gaten hielden, ondertekende president Donald Trump maandag (3 augustus) een uitvoerend bevel, waarin federale agentschappen worden uitgesloten, waarbij Amerikaanse burgers of houders van een groene kaart worden ontslagen en buitenlandse werknemers worden aangesteld of uitbesteed – voornamelijk die op H-1B-visum – van aanwerving.

De uitvoeringsbevel die Trump ondertekende, verhoogt het toezicht op het gebruik van H-1B-visa door federale aannemers om tijdelijke buitenlandse arbeid voor hooggeschoolde banen binnen te halen in plaats van te vertrouwen op Amerikaanse arbeiders.

Dit komt een maand nadat de regering van Donald Trump op 23 juni de H-1B-visa samen met andere soorten buitenlandse werkvisa tot eind 2020 had opgeschort om Amerikaanse werknemers te beschermen in een cruciaal verkiezingsjaar. De nieuwe beperkingen gingen in op 24 juni.

Het H1B-visum, het meest gewild bij Indiase IT-professionals, is een niet-immigrantenvisum waarmee Amerikaanse bedrijven buitenlandse werknemers in dienst kunnen nemen in gespecialiseerde beroepen die theoretische of technische expertise vereisen.

De technologiebedrijven zijn ervan afhankelijk dat ze jaarlijks tienduizenden werknemers inhuren uit landen als India en China.

De recessie van het coronavirus heeft Amerikanen zonder werk gelaten, met onzekere vooruitzichten voor herstel gezien de aanhoudende stijgingen in het aantal virusgevallen in veel staten.

‘Huur Amerikaan’

Trump sprak maandag met media-personen en zei: “Vandaag onderteken ik een uitvoerend bevel om ervoor te zorgen dat de federale regering leeft volgens een zeer eenvoudige regel: Huur Amerikaan in”.

READ  Kiwi-sneeuwster Zoi Sadowski-Synnott 'zo opgestookt' na goud op X Games in Aspen

Trump vertelde verslaggevers dat zijn regering het ontslaan van hardwerkende Amerikanen bij het nastreven van goedkope buitenlandse arbeid niet zal tolereren.

“Terwijl we spreken, zijn we de H-1B-verordening aan het afronden, zodat er nooit meer Amerikaanse arbeiders worden vervangen. H-1B moet worden gebruikt voor hoogbetaald talent om Amerikaanse banen te creëren, niet als goedkope arbeidsprogramma’s en om Amerikaanse banen te vernietigen, “, zei de president die aan de andere kant van de Cabinet Room-tafel was omringd met individuen die campagne voerden tegen uitbesteding van banen.

Het uitvoeringsbesluit vereist dat alle federale agentschappen een interne audit uitvoeren en beoordelen of ze voldoen aan de vereiste dat alleen Amerikaanse staatsburgers en staatsburgers worden aangesteld voor de competitieve dienst. Als gevolg hiervan zal het ministerie van Arbeid ook richtlijnen opstellen om te voorkomen dat H-1B-werkgevers H-1B-werknemers naar werkplekken van andere werkgevers verplaatsen om Amerikaanse werknemers te ontheffen.

De president heeft ook de voorzitter van de Tennessee Valley Authority ontslagen, waarbij hij kritiek heeft geuit op de federale onderneming voor het aannemen van buitenlandse werknemers.

Trump dreigde andere bestuursleden te verwijderen

Trump vertelde verslaggevers in het Witte Huis dat hij de stoel Skip Thompson en een ander bestuurslid formeel verwijderde, en hij dreigde andere bestuursleden te verwijderen als ze door zouden gaan.

De bestelling volgde op de aankondiging van TVA dat het 20 procent van zijn technologische banen zou uitbesteden aan bedrijven in het buitenland. De actie van TVA zou volgens het Witte Huis ertoe kunnen leiden dat meer dan 200 hoogopgeleide Amerikaanse tech-arbeiders in Tennessee hun baan verliezen aan buitenlandse arbeiders die voor tijdelijke werkvisa zijn ingehuurd.

READ  UNC-basketbalwedstrijden zonder conferentie in het seizoen 2023-24

Trump zei ook dat het bestuur van TVA onmiddellijk een nieuwe CEO moet aannemen die “de belangen van Amerikanen voorop stelt”. Volgens Trump verdient de CEO, Jeff Lyash, $ 8 miljoen per jaar.

‘De nieuwe CEO mag niet meer dan $ 500.000 per jaar worden betaald’, zei Trump. ‘We willen dat de TVA hier onmiddellijk actie op onderneemt. … Laat dit een waarschuwing zijn voor elk federaal aangesteld bestuur: als je Amerikaanse arbeiders verraadt, hoor je twee woorden:’ Je bent ontslagen. ”

Het Witte Huis tweette dat de CEO van de Tennessee Valley Authority onmiddellijk na de opmerkingen van president Trump de bereidheid aangaf om een ​​vreselijke beslissing ongedaan te maken die 200+ hoogopgeleide Amerikaanse arbeiders zou hebben verdreven en hen zou hebben vervangen door lagerbetaalde buitenlandse arbeiders.

Mike Pence

Mike Pence.

Verdere vice-president Mike Pence herhaalde het bevel en vertelde de arbeiders die in het Witte Huis bijeen waren: “We lossen niet alleen uw probleem op. Wat de president vandaag belooft, is om voor eens en altijd een einde te maken aan het misbruik van ons programma voor werknemersvisa. “

(Met input van bureau)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *