PM om Yojana Ayushman PMJAY-MA-kaarten uit te delen: download de kaart, controleer of u in aanmerking komt

(Representatieve afbeelding) Govt eSanjeevani gecombineerd met de digitale taak van Ayushman Bharat: gebruikers kunnen 14-cijferige ABHA maken, gezondheidsdossier koppelen

Foto: PTI

Premier Narendra Modi zal beginnen met uitdelen PMJAY-MA Yojana Ayushman-kaarten In Gujarat op 17 oktober om 16.00 uur via videoconferentie.

Als de toenmalige Chief Minister van Gujarat, startte de Chief Minister in 2012 het Mukhyamantri Amrutam (MA)-programma om arme burgers te beschermen tegen de catastrofale kosten van medische behandeling en ziekte.

In 2014 werd MA Yojana uitgebreid om die gezinnen te dekken met een jaarlijkse inkomenslimiet van Rs 4 lakh. Later werd deze regeling ook uitgebreid naar verschillende andere groepen. De naam van de regeling werd veranderd in Mukhyamantri Amrutam Vatsalya (MAV) Yojana.

De premier ervaarde het succes van de regeling en lanceerde in 2018 de Ayushman Bharat Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana (AB-PMJAY) -regeling – ’s werelds grootste ziektekostenverzekering met dekking tot Rs. 5 lakh per gezin per jaar, voor ziekenhuisopname in de eerste, tweede en derde lijn zonder enige maximale gezinsgrootte en leeftijd. Met de lancering van AB-PMJAY fuseerde Gujarat MA/MAV Yojana met AB-PM-JAY-regeling in 2019 in naam van PMJAY-MA Yojana en begunstigden onder MA/MAV en AB-PMJAY kwamen in aanmerking voor co-branded PMJAY-MA kaarten.

Tijdens het programma zal de Chief Minister beginnen met het uitdelen van deze kaarten, waarna 50 in kleur bedrukte Ayushman-kaarten zullen worden uitgedeeld aan alle begunstigden in Gujarat, voor hun deur, door de instanties die zijn opgericht door de National Health Authority na het uitvoeren van uw elektronische klantidentificatie aan de begunstigden. .

READ  Universiteit van Texas in San Antonio

Hoe u in aanmerking komt, downloaden Ayushmann Kaart

  • Uw familienaam kan worden gedekt in PMJAY Lijst van begunstigden.
  • Om te controleren of u een begunstigde bent, kunt u hier inloggen met uw mobiele nummer via deze link: https://mera.pmjay.gov.in/search/login
  • U hoeft zich nergens te registreren om aanspraak te maken op een uitkering op grond van de regeling.
  • Om aanspraak te maken op uitkeringen onder het programma, kunt u zich identificeren bij het dichtstbijzijnde erkende ziekenhuis of gemeenschapsdienstcentrum (CSC).
  • U kunt de Ayushman Card downloaden via deze link https://bis.pmjay.gov.in/BIS/selfprintCard
Written By
More from Eda Greene
Apps downloaden op LG Smart TV
Dat LG Smart-tv Het heeft veel te bieden – of het nu...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *