Podcast G DATA: de psychologie achter cybercriminaliteit

G DATA CyberDefense, het toonaangevende IT-beveiligingsbedrijf, heeft vandaag een nieuwe aflevering aangekondigd van zijn podcastserie “My Precious Data!”!

Veel cyberaanvallen slagen omdat cybercriminelen misbruik maken van menselijk gedrag. Ze sturen bijvoorbeeld valse facturen om wachtwoorden op te halen of valse sms-berichten om geld af te persen van slachtoffers. Meestal is de mens de zwakke schakel. Cybercriminelen weten dit als geen ander en gebruiken psychologische tactieken om slachtoffers erin te luizen. Daarnaast heeft cybercrime een grote psychologische impact op de slachtoffers.

In deze podcast legt beveiligingsevangelist Eddie Willems de psychologische tactieken uit die worden gebruikt door cybercriminelen en legt hij de zes universele beïnvloedingsprincipes uit die menselijk gedrag bepalen. Daarnaast legt Eddy uit waarom cybercriminaliteit een vergelijkbare psychologische impact heeft als traditionele vormen van criminaliteit.

Je kunt de podcast beluisteren en downloaden op: https://www.buzzsprout.com/273293/10337647-de-psychologie-achter-cybercrime

Dit artikel is een inzending en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.

READ  Download, activeer en gebruik de DigiD-app op uw smartphone
More from Madison Garrett
Vandaag heb ik geleerd dat de PS5-console samen met je muziek live kan gaan op Spotify
De DualSense-controller voor PS5 heeft geweldige haptische feedback voor games zoals Keer...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *