Populair spel onder ons getroffen door grote spamaanval | NU

Het populaire spel Onder ons is het slachtoffer van een grote spamaanval, waardoor in-game conversaties overspoeld worden met reclameboodschappen. De ontwikkelaar erkent de problemen op Twitter.

Door een reeks hacks zouden de spammers op grote schaal toegang krijgen tot de chatschermen Onder ons vullen. De verzonden berichten proberen spelers aan te moedigen zich te abonneren op een Discord-chatserver of YouTube-kanaal.

Doet de ontvanger dit niet, dan dreigt de spammer hem of haar te hacken of te vermoorden. De propagators roepen spelers ook op om op Donald Trump te stemmen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

“We zijn op de hoogte van de huidige hackproblemen en zoeken naar een oplossing”, schrijft ontwikkelaar InnerSloth op Twitter. “We brengen een noodupdate uit die spelers uit het spel zal schoppen. Probeer in de tussentijd privégames te spelen met mensen die je kent.”

‘Het leek grappig’

Na de release van de genoemde update komen er nog steeds meldingen van spamproblemen binnen.

“Ik was benieuwd wat er zou gebeuren en vond het persoonlijk grappig”, vertelt de spammer aan de spelsite Kotaku. “Alle woede en haat zijn hilarisch. Mensen houden zo veel van dat spel dat ze me nu lastig vallen omdat ze een tijdje niet kunnen spelen.”

READ  Rechtbank beveelt populaire ROM om alle ongeautoriseerde Nintendo-games te "vernietigen"

Onder ons erg populair de laatste tijd

In Onder ons spelers moeten ontdekken welke medespeler in het geheim een ​​alien is. De game is in 2018 uitgebracht, maar is de afgelopen maanden flink gegroeid.

De game werd onlangs in een livestream gespeeld door de Amerikaanse politicus Alexandria Ocasio-Cortez, die door 435.000 mensen werd bekeken. Het maakt het een van de meest populaire streamingdebuten op de Twitch-website.

Written By
More from Aubrey Mason
Feitencheck: RPG-groepsvoorzitter Harsh Goenka geeft virale grap door als sollicitatie door werkzoekende
Harsh Goenka geeft een virale grap door als een daadwerkelijke sollicitatieTwitter RPG...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *