Giants ‘Alyssa Nakken schrijft geschiedenis als eerste vrouwelijke MLB-coach

Giants 'Alyssa Nakken schrijft geschiedenis als eerste vrouwelijke MLB-coach

Het duurde maar 144 jaar, maar honkbal heeft eindelijk zijn eerste vrouwelijke coach op het veld.

Alyssa Nakken werd de eerste vrouwelijke coach die op het veld een Major League Baseball-wedstrijd haalde toen ze het eerste honk coachte voor de San Francisco Giants in de late innings van een 6-3 oefenzege op de Oakland A’s op maandag.

Nakken, een viervoudig all-conference softballspeler in Sacramento State, werd de eerste vrouw die werd aangenomen als fulltime coach in de geschiedenis van de hoogste afdeling toen ze werd binnengehaald door de nieuwe Giants-manager Gabe Kapler coachen van outfielders en honklopers als assistent. Kapler koos, samen met meerdere spelers en coaches, ervoor om voor de wedstrijd te knielen tijdens het volkslied.

De 30-jarige voormalige eerste honkman kwam in 2014 bij de Giants als stagiair in honkbaloperaties.

Na de wedstrijd was outfielder Hunter Pence van Giants er snel bij om zijn nieuwe coach te prijzen op Twitter.

Het aantal vrouwelijke coaches in grote sporten is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid, met zeven vrouwen die als fulltime assistent in de NFL hebben gewerkt, waaronder Katie Sowers, die in februari als assistent-offensieve coach voor de San Francisco 49ers de eerste vrouw werd coachen in een Super Bowl. Bijna een derde van de NBA-teams heeft vrouwen aangenomen als assistent-coaches, en Spurs-assistent Becky Hammon wordt regelmatig genoemd als kandidaat voor hoofdcoaching.

Met Nakken als MLB’s eerste vrouw die het op het veld haalt, en teams zoals de Yankees en Cubs die respectievelijk coaches Rachel Balkovec en Rachel Holden inhuren, is het niet waarschijnlijk dat zij de laatste zal zijn.

READ  Rahul Gandhi Keen om de deur open te houden voor Sachin Pilot: Congress Sources

Written By
More from Aubrey Mason
De beste Labor Day-verkopen van 2020: Segway-scooter, Ring-beveiliging, Lenovo-laptops en meer
Net als veel andere feestdagen is Labor Day – die de bijdragen...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *